Tuzla'da 'Artık ölmek İstemiyoruz' eylemi

Tuzla'da 'Artık ölmek İstemiyoruz' eylemi

Tuzla'da 'Artık ölmek İstemiyoruz' eylemiTuzla’da toplanan Limter-İş sendikası üyesi bir grup, dün 1 kişinin ölümü...

A+A-

Tuzla'da 'Artık ölmek İstemiyoruz' eylemiTuzla'da 'Artık ölmek İstemiyoruz' eylemi

Tuzla’da toplanan Limter-İş sendikası üyesi bir grup, dün 1 kişinin ölümü 4 kişinin yaralandığı olayı protesto etti. Tersane önünden Gemi İnşaası Sanayicileri Birliği’ne yürüyen grup, yolu kapatınca polisle aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.
 
İSTANBUL - Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Başkanı Cem Dinç, genel sekreter Kamber Saygılı ve beraberin yakaşık 100 kişilik grup, 1 işçinin öldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı olayı protesto etmek patlamanın meydana geldiği Selah Tersanesi önünde toplandı.

Artık ölmek istemiyoruz” şeklinde slogan atarak Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ne (GİSBİR) doğru yürüyüşe geçen ve Tuzla tersaneler bölgesindeki iş kazalarında ölen işçilerin fotoğraflarının yanı sıra çeşitli dövizler taşıdı.

GİSBİR binası önüne gelen grup adına yetkilileri ile görüşmek isteyen Cem Dinç’in bu talebi kabul edilmeyince burada bir basın açıklaması yapıldı.

Dün yaşanan olayda ölen tersane işçisi ile tersanelerde ölenlerin sayısının 94’e yükseldiğini söyleyen Limter-İş Başkanı Saygılı, “Bu olaylar ihmali olan bir tersane patronu yargılanmadan ihmaller bitmeyecektir” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, olaysız dağıldı.

Bu arada, eylem sırasında bazı tersane çalışanlarının grubu alkışladığı görüldü.
 
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
10 Mayıs 2008 Cumartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.