Tuzla'ya 1 günde 2 kurban daha

Tuzla'ya 1 günde 2 kurban daha

Tuzla'ya 1 günde 2 kurban daha Son günlerde ardı ardına ölümlerin meydana geldiği Tuzla Tersaneleri’nin geçtiğimiz hafta...

A+A-

Tuzla'ya 1 günde 2 kurban daha Tuzla'ya 1 günde 2 kurban daha

Son günlerde ardı ardına ölümlerin meydana geldiği Tuzla Tersaneleri’nin geçtiğimiz hafta TBMM Araştırma Komisyonu üyesi milletvekilleri tarafından incelenmesinden saatler sonra iki işçi daha yaşanan ihmaller zinciri sonucu hayatını kaybetti. Lort Marin Gemi İnşa Sanayi Tic. Ltd. Şti adına Selah Tersanesi’nde kaynak işçisi olarak çalışan 36 yaşındaki Deniz Kaşıkenan önceki gün kaynak işlemi sırasında yaklaşık 2 tonluk çelik profilin üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Kaşıkenan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bu kazadan saatler sonra gece 23.30 sıralarında Desan Tersanesi’nde Polonya Bandralı ‘Angella Delle Gatta’ isimli kuru yük gemisinin onarımı sırasında gemi güvertesinde kaynakçı olarak çalışan 31 yaşındaki Murat Çalışkan gemi güvertesinde açık bırakılan ve etrafında güvenlik önlemi alınmayan 20 metre yükseklikteki delikten içeriye düştü.

MONTAJ YAPIYORDU

Gemi hangarındaki hurdalıkların üzerine düşen Murat Çalışkan olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Tersaneler bölgesinde taşeron bir firma adına Selah Tarsanesi’nde montaj yardımcısı olarak çalışan Deniz Kaşıkenan dün Pendik Şeyhli Mahallesi Cemevi’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mete YILMAZ / İSTANBUL
AKŞAM - 19 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.