TV kanallarının ramazana ilgisi artmış

TV kanallarının ramazana ilgisi artmış

TV kanallarının ramazana ilgisi artmış Ramazanın televizyon ekranlarındaki etkisi gittikçe artıyor. Bu dönemde televizyon kanallarındaki dini...

A+A-

TV kanallarının ramazana ilgisi artmış TV kanallarının ramazana ilgisi artmış

Ramazanın televizyon ekranlarındaki etkisi gittikçe artıyor. Bu dönemde televizyon kanallarındaki dini program sayısı artarken, reklam veren de ilgisini ramazan ayına özel bu yapımlara çevirdi

Ramazanın televizyon ekranlarındaki etkisi gittikçe artıyor. Bu dönemde televizyon kanallarındaki dini program sayısı artarken, reklam veren de ilgisini ramazan ayına özel bu yapımlara çevirdi. Medya Takip Merkezi (MTM), ramazan ayında hangi kanalların kaç dini programa yer verdiğini, kanalların bu yapımlara ne kadar reklam aldığını ve izleyicinin en çok tercih ettiği programları mercek altına almış. MTM’nin 11-25 Ağustos tarihleri arasında, 13 televizyon kanalında yaptığı araştırma sonuçlarına göre geçen yıla oranla hem dini program sayısında hem de bu programlara reklam verenin ilgisinde dikkat çekici bir artış yaşandı.

REKLAMCILARIN GÖZDESİ KANAL 7

15 günlük süreçte 9 farklı kanalda toplam 35 dini program yayınlandı. Bu programlara 292 marka toplam 14 bin 724 reklam verdi. Geçtiğimiz yıl ramazan ayının 15 günlük süreci ile karşılaştırıldığında, reklam verenin ilgisinde yüzde 15’e yakın artış tespit edildi. Dini programlara verilen reklamların süresi ise 80 saati aşkın oldu. Rapor sonucuna göre, ramazan ayında dini programlarına en çok reklam alan kanal, geçtiğimiz senenin de birincisi olan Kanal 7 oldu. Araştırma süresince toplam 5 dini içerikli programı izleyenleriyle buluşturan kanal, bu yapımlara 4 bin 567 reklam aldı. Bu programlarda yayınlanan reklamların süresi ise 23 saate yaklaştı.

HATİPOĞLU’NUN TAHTINA DÖNGELOĞLU YERLEŞTİ!

AGB’nin açıkladığı en çok izlenen programlar listesinde “Ömer Döngeloğlu ile Sahur VaktiKanal 7’nin en çok izlenen programları arasında yer alırken, “Mustafa Karataş’la İftar” saati ise reklam verenin öncelikli tercihi oldu. Aynı araştırma sonuçlarına göre; araştırma süresince en çok dini program yayınlayan kanal ise STV oldu. STV, 15 günlük süreçte toplam 9 farklı dini programı ekranlara taşıyarak, aynı zamanda en çok reklam alan ikinci kanal oldu. Nihat Hatipoğlu ise geçtiğimiz yıla oranla reyting kaybetti.

HABER KANALLARI DA RAMAZANA ATLADI

Araştırmanın dikkat çeken başlıklarından biri de haber kanallarının dini programlara ilgisi oldu. Haber kanallarından en çok dini programa yer veren ve reklam verenin de en çok tercih ettiği televizyon kanalı TGRT Haber oldu. TGRT Haber araştırma dönemi boyunca yayınladığı İftara Doğru, Ramazan Özel, Şehr-i Ramazan İstanbul, Gap’ta Ramazan programlarıyla ilgi çekti. En çok reklam alan bir diğer haber kanalı da Kanal 24. Araştırma süresince dini yapımlarına 5 bin 571 reklam alan Kanal 24, İftara Davet ve Sahur Sefası programlarıyla ilgi topladı. Bir diğer dikkat çeken haber kanalı da Kuran’dan Gönül’e programıyla izleyicilerin karşısına çıkan Habertürk oldu.

Evrensel - (MEDYA SERVİSİ) - 05.09.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.