Ücretsiz Kuran-ı Kerim dağıtımı AKP döneminde arttı

Ücretsiz Kuran-ı Kerim dağıtımı AKP döneminde arttı

Ücretsiz Kuran-ı Kerim dağıtımı AKP döneminde arttı  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın rakamları, AKP iktidarı döneminde, ücretsiz...

A+A-

Ücretsiz Kuran-ı Kerim dağıtımı AKP döneminde arttıÜcretsiz Kuran-ı Kerim dağıtımı AKP döneminde arttı
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın rakamları, AKP iktidarı döneminde, ücretsiz Kur’an-ı Kerim dağıtımının arttığını ortaya koydu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1999-2003 yılları arasında 35 bin 500 adet Kur’an-ı Kerim dağıtırken, AKP iktidarıyla birlikte bu rakamda büyük oranlarda artış yaşandı. Sadece 2005 yılında 90 bin adet Kur’an-ı Kerim ücretsiz dağıtılırken bu rakam 2006 yılında 247 bin adede ulaştı. Diyanet’ten sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, ücretsiz dağıtılmak üzere, 2007’de basımı planlanan 120 bin adet cep tipi Türkçe Kur’an-ı Kerim meali, 18 bin adet orta boy Kur’an-ı Kerim meali, 24 bin adet küçük boy Kur’an-ı Kerim mealinin basımının ise tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Yazıcıoğlu, ücretsiz Kur’an-ı Kerim dağıtımına bundan sonra da devam edileceğini kaydetti.

Diyanet’ten sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanı Alaaddin Büyükkaya’nın, 2008 bütçesinin görüşmeleri sırasında sorduğu, ücretsiz Kur’an-ı Kerim dağıtımına ilişkin sorusuna yazılı cevap verdi. Bakan Yazıcıoğlu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı rakamlarına dayanarak verdiği bilgiler ise, AKP iktidarıyla birlikte ücretsiz Kur’an-ı Kerim dağıtımında büyük artışlar olduğunu ortaya koydu. AKP’li Büyükkaya, bütçe görüşmeleri sırasında, Bakan Yazıcıoğlu’na, “Toplumumuzun bütün kesimlerinin en azından dinini gerçek anlamda öğrenmek isteyen insanlarımızın Kur’an-ı Kerim’in kendisine ne hitap ettiğini, dininin kendisine neler öğretmek istediği konusunda Türkçe mealinin bol miktarda basılıp ücretsiz dağıtılması konusunda bir çalışma var mı yok mu?” sorusunu sordu.

4 YILDA 35 BİN, BİR YILDA 247 BİN

AKP’li Büyükkaya’nın sorusuna yazılı yanıt veren Bakan Yazıcıoğlu’nun verdiği bilgilere göre, 1999-2003 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı, kendisine tahsis edilen ödenekler çerçevesinde toplam 35 bin 500 adet Kur’an-ı Kerim mealini ücretsiz olarak dağıttı. Ancak bu rakam 2005 yılında 90 bin adede ulaştı. 2006 yılında ise Diyanet, 247 bin adet cep tipi-Türkçe Kur’an-ı Kerim mealini ücretsiz dağıttı.

ÜCRETSİZ DAĞITILACAK 162 BİN ADET KUR’AN-I KERİM’İN BASIMI TAMAMLANDI

Bakan Yazıcıoğlu, 2007 yılında ise basımı planlanan 120 bin adet cep tipi Türkçe Kur’an-ı Kerim meali, 18 bin adet orta boy Kur’an-ı Kerim meali ile 24 bin adet küçük boy Kur’an-ı Kerim mealiminin basımının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Yazıcıoğlu, basımı tamamlanan eserlerin, bir plan dahilinde yurt içinde ve yurt dışında ücretsiz olarak dağıtılacağını kaydederek, ücretsiz Kur’an-ı Kerim meali dağıtımına bundan sonra da devam edileceğini bildirdi. 

ANKA - 19 Ocak 2008  - HÜRRİYET

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.