Üçüncü iddianamede Sivas katliamı da var

Üçüncü iddianamede Sivas katliamı da var

Üçüncü iddianamede Sivas katliamı da varErgenekon soruşturması kapsamında hazırlanan, ocak ayından beri yapılan operasyonları kapsayan...

A+A-

Üçüncü iddianamede Sivas katliamı da varÜçüncü iddianamede Sivas katliamı da var

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan, ocak ayından beri yapılan operasyonları kapsayan 3. Ergenekon iddianamesinin yazımı tamamlandı.

Aralarında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın da olduğu 50 sanığı kapsayan iddianamenin gelecek hafta İstanbul Başsavcılığı’nda olması bekleniyor. İddianame Başsavcılık incelemesinin ardından 20 Temmuz’a kadar ilgili mahkemeye gönderilecek ve eğer mahkeme iddianameyi kabul ederse Ergenekon’un 3. davası da açılmış olacak.

İddianamenin içeriğinde, 35 kişinin yanarak öldüğü 2 Temmuz 1993’teki Sivas katliamı, 5 Temmuz 1993’teki Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 kişinin katledildiği saldırı da yer alıyor. Ayrıca, Sivas katliamıyla ilgili şimdiye kadar hiç yayınlanmamış görüntülere de iddianamede yer verildiği öğrenildi. İddianamede Güneydoğu’daki çok sayıda faili meçhul cinayetler yer alacak. Bazı illerde bulunan cephanelikle ilgili bilgilerin olacağı iddianamede, gizli tanık ifadeleri de olacak.

BBP’den pankart tepkisi

Sivas’ta Madımak Oteli’nde can veren 35 kişiyi anma etkinliklerinde bir kişinin taşıdığı “Gülerek yaktın/-donarak öldün” yazılı pankarta BBP’den tepki geldi. BBP Sivas İl Başkanı Zeki Haral, “O gün olayları çıkartan zihniyetle bugün bu pankart tahrikkarlığını yapanların birbirinden hiç de farklı olmadıklarını ortaya koymuşlardır” dedi. “Susuyorsak, sabrediyorsak bu acizliğimizden değil alicenaplığımızdandır” diyen Haral, Yazıcıoğlu’nun 2 Temmuz olaylarında insanların canının kurtarılması yönün-de gayreti olduğunu ifade etti.

MUSA KESLER - AA - Milliyet - 4 Temmuz 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.