Ufuk Uras yeni partiyi fena uçurdu

Ufuk Uras yeni partiyi fena uçurdu

Ufuk Uras yeni partiyi fena uçurdu Bağımsız vekil Uras yine CHP'ye verdi veriştirdi. Uras kurulacak partiyi ise adalet ve vicdan hareketi olarak...

A+A-

Ufuk Uras yeni partiyi fena uçurduUfuk Uras yeni partiyi fena uçurdu

Bağımsız vekil Uras yine CHP'ye verdi veriştirdi. Uras kurulacak partiyi ise adalet ve vicdan hareketi olarak nitelendirdi.

İNTERNETHABER- İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, "siyasette AKP'nin tek kale maç oynadığını" söyleyerek Sol'daki muhalefet boşluğunu dolduracak bir parti özlemiyle yola çıktıklarını ifade etti. Uras, yeni hareketin vicdan ve adalet sahibi olacağını söyledi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, SKY Türk'te Ali Balkız ile birlikte kurulacak yeni partiyle ilgili soruları cevapladı. Uras, Türkiye'de ciddi manada Sol bir muhalefete ihtiyaç olduğunu söyleyerek doğru politikalarla seçmenin desteğini kazanmak istediklerini ifade etti.

Uras'ın canlı yayındaki sözleri şöyle;

"Siyasette ciddi manada sol bir muhalefete ihtiyaç vardı. AKP, tek kale maç oynadığı bir siyaset alanındaydı. Bu sol kendini nasıl aşar? AKP’ye karşı zaten böyle bir arayış sürüyordu. 2007 genel seçimleri gösterdi ki doğru politikalarla aslında seçmenin desteğini kazanmak mümkün.

VİCDAN VE ADALET HAREKETİ

CHP’nin izlediği bu rejim bekçiliği ve tek parti politikalarına biat etme hali… AKP’nin bu taleplere umursamaz tavrı, aslında konjöktörün çok uygun olduğunu gösteriyor. Bugün tam da Türkiye’de toplumun farklı kesimlerini yan yana getirip bir vicdan hareketi bir adalet hareketi; yurttaş merkezli bir siyaset oluşturmak mümkün.

Ben inanıyorum ki siyaset sahibi yurttaşların işi bu ülkenin gençleri kadınları emekçileri Alevileri Kürt toplumsal muhalefeti kitlesel bir Sol parti için yan yana gelmeyi istiyorlar. Bunun büyüsü biraz herkesin biraz parçası olduğunu göreceği biat kültüründen uzaklaşıp kültür oluşturacağı bir ortam.

YÜZDE 10 BARAJINA ELEŞTİRİ

Sevgili Ali Balkız dahil Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneklerindeki arkadaşlarımız tabi ki kurumsal temsil üzerinden değil bir birey olarak çünkü bu yapılar sürdürüyor; ancak Türkiye’nin aydınlık yüzü bu insanlar. Bu aydınlık yüzler Türkiye’nin geleceğini şekillendirebilir. Bu yüzde 10 barajı, biraz önce söylendi. Avrupa’da en sağcı partiler dahi kraliyet partileri bile böyle şeyi savunamıyor. Biz kanıksamışız hani domuz gribi deniyor ya… Hastalık insanı sağlıklı insandan daha uzun ömürlü kılarmış. Giderek bağışıklık sistemi oluşturuyor. Bizim de bu AKP ve CHP ile yaşaya yaşaya bir bağışıklık olmuş adeta. Ama bu asla vurdumduymazlığa pişkinliğe dönüşmemeli. Biz yeni bir Türkiye kurabiliriz, yeni bir Cumhuriyet inşa edebiliriz.

ALEVİLER PARTİ KURMUYOR

Ali Balkız'ın canlı yayındaki sözleri;

Birşeyi düzeltmek istiyorum Aleviler parti kurmuyor. Aleviler kendi sıfatlarıyla ya da kurumlarının bir parti Alevi partisi özellikle yapısıyla bir parti kurma hazırlığında değiller. Onlarda tek tek birey olarak bu ülkede yaşayan, bu ülkenin sorunlarını bilen siyasetini bilen, parlemantosunu bilen ve bunlara nasıl çözümler üretileceğini düşünen tartışan insanlarla birlikte olacağız.

İNTERNETHABER - 01 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.