Ülkeyi gaz odasına çevirecekler

Ülkeyi gaz odasına çevirecekler

Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yıl yaptığı ihaleler sonucunda 2011’de kullanılacak yeterli miktarda gaz bombası ve mühimmatı...

A+A-

 Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yıl yaptığı ihaleler sonucunda 2011’de kullanılacak yeterli miktarda gaz bombası ve mühimmatı satın aldı. Bu gazların büyük bölümünün 81 ildeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü birimlerine dağıtıldığı bildirildi.

AKP polisleri sokaklarda terör estirerek “tahminlerden fazla” gaz bombası tüketince yardıma Başbakanlık yetişti

 

Milliyet gazetesine göre Başbakanlığın, “örtülü ödenekten” verdiği yaklaşık 2.3 milyon liralık destek sundu. Emniyet Genel Müdürlüğü de, 170 bin gaz bombası ve yangın söndürme aparatı satın almak için harekete geçti.

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yıl yaptığı ihaleler sonucunda 2011’de kullanılacak yeterli miktarda gaz bombası ve mühimmatı satın aldı. Bu gazların büyük bölümünün 81 ildeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü birimlerine dağıtıldığı bildirildi.

Ülkeyi Gaz Odasına Çevirdiler

 

Ancak, gazeteye göre 12 Haziran genel seçimleri öncesine de denk gelen bazı gelişmeler üzerine polis yeni önlemler aldı. Üniversite odaklı olaylar ve protestolar, KPSS ve YGS’deki kopya iddiaları nedeniyle yurt genelinde başlayan gerginlik, sivil itaatsizlik eylemleri ve YSK protestolarında polis ülkeyi adeta “gaz odasına” çevirince gaz sıkıntısı başladı. Polis, hükümet politikalarına muhalif tüm eylemlere karşı yoğun bir şekilde gaz bombası kulandı. En son 27 Nisan’da Diyarbakır’daki protesto gösterilerinde 60 yaşındaki Kazım Şeker, gaz bombasından etkilenerek geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

 

2010’daki alımlarla depolarını dolduran emniyetin, yeni gaz bombaları ve mühimmat alımı yapmaya karar verdiği bildirildi. Bütçede yeterli ödenek olmaması nedeniyle de Başbakanlık’ın devreye girdiği belirtildi. Millliyet’e göre yapılan yeni planlamaların ardından yaklaşık 170 bin gaz bombası, gaz solüsyonu, yangın söndürme aparatı ve savunma tüfek mühammatının “acele” alınması için Başbakanlık örtülü ödeneğinden yaklaşık 2.3 milyon lira aktarıldı.

 

GEÇEN YIL 125 BİN GAZ BOMBASI ALINDI

 

Ödeneği sağlanması ile birlikte EGM’nin mühimmat alımı başlattığı belirtildi. EGM’nin toplumsal olaylarla kullanmak amacıyla, özel alım yöntemiyle, geçen yıl 125 bin gaz bombası aldığını belirten gazete, Türkiye’deki aracı bir kuruluş üzerinden gerçekleştirilen, yaklaşık 1 milyon 200 bin lira tutarındaki gaz mühimmatının ABD ve Güney Kore’den ithal edildiği ifade edildi. Yeni gaz bombaları için Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik ve İkmal Dairesi yetkililerinden oluşan beş kişilik bir heyetin gaz imalatını yerinde incelemek amacıyla ABD’ye gittiği bildirildi.

 

EGM’nin yurtdışından gelen bu gaz bombası ve aparatlarının büyük bölümünün Kürt illerinde oluşturulan depolara aktardığı kaydedildi.

 

BATI NE ZAMANA KADAR AKP’YE GAZ SATACAK?

 

AKP polisi de otoriter ve diktatör Arap rejimlerinde olduğu gibi tepkilerini sokaklarda dile getiren halka karşı gaz bombalı zulüm uyguluyor. Gaz bombasından en fazla ölümlerin yaşandığı ülkelerden birisi Türkiye. Tunus’ta gösterilere karşı gaz bombalarının kullanımı Fransa’da krize neden olmuştu. 24 yıllık Zeynel Abidin Bin Ali rejiminin Ocak ortalarında devrildiği son ana kadar Fransa hükümet bu rejime destek verdi. Tepkileri bastırmak için bu rejime “düzeni sağlama” adına tecrübe paylaşımı önerdi ve gaz bombaları gönderdi. Rue89 isimli alternatif internet gazetesi Fransız hükümetinin Tunus’a gönderilen gaz bombalarından haberi olduğunu yazdı. Başbakan ve Dışişleri Bakanlığı ilkin yalanlasa da sonuçta rejime “polisiye destek” öneren Dışişleri Bakanı Michèle Alliot-Marie istifa etmek zorunda kaldı. Türkiye’deki gaz bombaları diktatör Arap rejimlerinden daha yoğun bir şekilde halka karşı kullanılıyor. Polisin bu pervasız saldırıları karşısında Batı ise sessizliğini koruyor…

 

Milliyet

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.