Ülkü Ocakları Kasımpaşa hizmetleri

Ülkü Ocakları Kasımpaşa hizmetleri

Ülkü Ocakları Kasımpaşa hizmetleri    İstanbul Kasımpaşa'da üniversiteye hazırlanan 18 yaşındaki Emirhan Karaman’ı,...

A+A-

Ülkü Ocakları Kasımpaşa hizmetleriÜlkü Ocakları Kasımpaşa hizmetleri   

İstanbul Kasımpaşa'da üniversiteye hazırlanan 18 yaşındaki Emirhan Karaman’ı, 2 gün önce yaşadığı yer olan Çatmamektep Sokağı'nda gündüz vakti 4 kişi bıçaklayarak öldürdü. Bıçaklanmaya başladıktan sonra Kasımpaşa Stadı'nın yokuşundan kaçmaya çalışan Karaman, yokuş boyunca aldığı 17 bıçak darbesiyle kanlar içinde yere yıkıldı. Olayın ardından yakalanan Aykut A’nın ifadesi doğrultusunda Kasımpaşa Ülkü Ocağı'nda arama yapmak istedi. Burada, tepki ile karşılaşan ve içeri giremeyen polisler, takviye ekip çağırdı.

Gelen ekiplerin desteğiyle içeri giren ve arama yapan polis, Karaman'ın öldürülmesi olayına karıştıkları belirlenen Murat Ö, Yağız Ö, Cengizhan S, Hasan K. ve isimleri aynı soyadları farklı Oğuzhan Ç. ile Oğuzhan Ç'yi de gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde ve ülkü ocağındaki aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait fişekler, olayda kullanıldığı sanılan 3 ayrı bıçak ve bıçaklardaki kanın temizlenmesinde kullanılan çarşaf ele geçirildiği belirtildi. Belediye ekiplerinin, mahallenin yokuşunu kan kapladığı için 3 defa mahalleyi yıkadığını söyleyen mahalleliler, sokaktaki kan kokusunun ve kendilerindeki can korkusunun kolay kolay geçmeyeceğinin altını çizdiler. Katillerin yakalandığı Kasımpaşa Ülkü Ocağı'nın ise tabelasını sökerek, adeta gizlenmeye çalışılması dikkat çekti.

***

Acılı baba ülkücülere ateş püskürdü

BIçaklanarak öldürülen Emirhan'ın babası Zeki Karaman, oğlunun siyasi bir görüşe sahip olmadığını belirterek, "Oğlum, ÖSS'ye hazırlanan kendi halinde bir gençti" dedi. Mahallelerinde daha öncede ülkü ocağına giden gençlerin kavgalar çıkardığını belirten acılı baba, "Oğlum Kasımpaşa stadının yanından geçerken 'niye bize bakıyorsun?' diyerek, küfür edip sataşmışlar. Emirhan, karşılık vermeden uzaklaşmaya çalışmış ama arkalarından koşarak bıçaklamaya başlamışlar. Karım perişan, bu katillerin çok ağır cezalar almasını istiyorum"

Onurkan AVCI / BİRGÜN - 19 Nisan 2008

‘Yan gözle’ baktı diye öldürdüler

‘Yan gözle’ baktı diye öldürdülerÜlkü Ocağı’nı üs edinen gençler, üniversite sınavına hazırlanan Emir Karaman’ı Beyoğlu’nda vahşice bıçakladı

Emir Karaman’ı (solda) öldüren zanlıların sığındığı Kasımpaşa Ülkü Ocağı’nın levhası dün erken saatlerde söküldü.

Beyoğlu’nda üniversite sınavına hazırlanan Emir Karaman (18) “yan gözle baktığı” gerekçesiyle dört kişi tarafından 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Kasımpaşa’da önceki akşam saatlerinde meydana gelen olayda, üniversite sınavlarına hazırlanan Karaman, 4 kişi tarafından vücudunun sırt bölümüne aldığı 17 darbeyle ağır yaralandı.

Yaralı olarak bir markete ulaşmayı başaran Karaman, aynı sokakta oturan akrabaları tarafından kaldırıldığı hastanede öldü.

Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, zanlılardan Aykut A.’yı gözaltına aldı. Diğer zanlıların Kasımpaşa Ülkü Ocağı’nda gizlendiğini belirleyen polis, içeride arama yapmak istedi. Ancak Ülkü Ocağı görevlilerinin buna izin vermemesi üzerine polis takviye istedi.

Takviye ekip istendi

Ekiplerin gelmesiyle yapılan operasyonda, Murat Ö., Yağız Ö., Cengizhan S., Hasan K. ve isimleri aynı soyadları farklı Oğuzhan Ç. ile Oğuzhan Ç. gözaltına alındı. İçeride yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, olayda kullanıldığı sanılan 3 ayrı bıçak ve bıçaklardaki kanın temizlenmesinde kullanılan çarşaf ele geçirildi. Bazıları lise öğrencisi, bazıları da lise terk olan şüphelilerden 3’ü, Kasımpaşa Polis Merkezi’ne, yaşı 18’den küçük olan 4 kişi de Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Zanlıların gizlendiği Kasımpaşa Ülkü Ocağı’nın kapısına kilit vurulurken, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Yüksel Kaleci, polisin içeriye girmesine izin verilmemesi gibi bir şeyin olmadığını iddia etti.

HALUK ATALAY İstanbul
MİLLİYET - 19 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.