Ulusalcı Kanaltürk Satıldı !

Ulusalcı Kanaltürk Satıldı !

Ulusalcı Kanaltürk, artık hükümete yakın bir grubun malı... www.bizkaclirayiz.com.tr Medya dünyasında en ilginç satışlardan biri...

A+A-

Ulusalcı Kanaltürk, artık hükümete yakın bir grubun malıUlusalcı Kanaltürk, artık hükümete yakın bir grubun malı... www.bizkaclirayiz.com.tr

Medya dünyasında en ilginç satışlardan biri dün bitti. Hükümete yakınlığı ve muhafazakâr görüşleriyle bilinen Bugün gazetesinin sahibi Akın İpek, Tuncay Özkan yönetiminde hükümet karşıtı sert çıkışlarıyla ulusalcıların sesi konumuna gelen Kanaltürk’ü satın aldı.

Yeni adres bizkacparayiz.com mu?

Ulusalcıların sesi ve ‘bizkaçkişiyiz’ kampanyasının sahibi Kanaltürk, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesinin sahibi Akın İpek’e satıldı

İSTANBUL - Hükümete karşı aktif muhalefet yürüten ‘ulusalcı’ kesimin sesi konumundaki Kanaltürk televizyonu AKP’ye yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesinin sahipi Akın İpek’e satıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı gazeteci Tuncay Özkan’ın yaptığı Kanaltürk, hükümete karşı muhalefet örgütlemek için yürüttüğü bizkackisiyiz.com kampanyasıyla dikkat çekiyordu. Kanaltürk en son CHP’nin hesabından kendisine aktarılan ve belgesel film bedeli olduğu açıklanan 4 milyon YTL’nin yaklaşık 3 milyon YTL’sini faturalandırmadığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Dinci basın iddiaları günlerce manşetlere taışımıştı.

Bugün’ün sahibi Akın İpek’in Kanaltürk’ü satın aldığı Koza Davetiye Mağaza İşletmeleri ve İhracat A.Ş.’nin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderdiği açıklama ile duyuruldu. Koza Davetiye iştiraki ATP İnşaat ve Ticaret A.Ş’nin Kanaltürk TV, Kanaltürk Radyo ve ‘www.kanalturk.com.tr’ internet sitesinin sahibi Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş’nin yüzde 99.04 oranındaki hissesini satın aldığını belirtti.

Akın İpek ‘Kanaltürk için ne kadar ödediniz?’ sorusuna ‘Onu, konuyla ilgili çalışmalar yapan arkadaşlar en kısa süre içinde açıklayacaklar’ diye yanıt verdi. İpek, Kanaltürk’ün yayın politikasının değişip değişmeyeceğine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı: “Bugünkü dinamik yapısını koruyacak. Biliyorsunuz bugün yolsuzluklarla mücadeleyi öne alan bir yayın politikası var. O politika değişmeyecek.”

‘Özkan’la çalışmak isteriz’

İpek ‘Özkan, kanalda çalışmaya devam edecek mi?’ sorusu üzerine de şunları söyledi: “Biz kendisinin Kanaltürk’de kalmasını isteriz. Tuncay beyle çalışırız. Ancak bu konuyu görüşme imkânı bulamadık. Kanaltürk’ün satın alınmasıyla ilgili görüşmelerimiz de çok hızlı gelişti ve çok kısa sürede sonuçlandı.”

İpek, Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş.’nin Medya Grup Başkanlığı’na eski Radyo Televizyon Üst Kurlu Başkanı Fatih Karaca’nın getirildiğini söyledi. Karaca ise yeni göreviyle ilgili ilk açıklamasında kanalın yolsuzluklarla mücadeleye devam edeceğini belirterek, “Yayınları aynen sürecek. Genlerine dokunulmayacak” dedi.

Edinilen bilgiye göre, satış ‘borçlar-alacaklar dahil’ olacak şekilde yapıldı. Satış bedeli olarak dolaşan söylent ise 50 milyon dolar.

Kanaltürk’ün ismi Cumhuriyet mitingleri ve www.bizkackisiyiz.com organizasyonundan sonra en çok, CHP ile girdiği para ilişkileriyle gündeme kalmıştı. CHP’nin parti belgeselleri ve tanıtım kampanyaları için Kanaltürk ile anlaştığı ve bu çerçevede yaklaşık 4 milyon YTL ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı. CHP’nin söz konusu ödeme karşılığında aldığı faturalar ‘karşılığı’ açısından tartışma yaratmıştı. Kanaltürk para karşılığı CHP belgeseli yaptığına dair fatura düzenlerken, CHP, paranın iş bitmeden ‘avans’ olarak ödendiğini açıklamıştı. Konuya ilişkin haberler özellikle dinci basında günlerce manşetlere taşınmış ve Kanaltürk’ün 4 milyon YTL’nin 3 milyon YTL’sini faturalandırmadığı iddia edilmişti.

Satışın ardından bizkackisiyiz.com internet sitesine ‘Bizkaçkişiyiz Platformu yoluna devam ediyor’ başlığıyla konulan açıklamada “Bizkackisiyiz platformunun Kanaltürk TV ile hiç bir bağlantısı yoktur. Platformun bütün bilgileri özenle korunmaktadır” denildi.

RADİKAL - 13 Mayıs 2008

Bizkaçkişiyiz.com'da isyan var

Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'ü Koza Grubu'na satmasının ardından Bizkaçkişiyiz.com'a üye olanlar ve Kanaltürk izleyicileri büyük bir hayal kırıklığı içinde. "Ulusalcı" görüşleri savunanların biraraya geldiği 'bizkaçkişiyiz.com' a gelen yorumlar Tuncay Özkan'a ağır eleştiriler getirirken, sitede sert açıklamalar yeraldı. Üye olmak için aidat ödenmesi gereken 'bizkaçkişiyiz.com'da hayal kırıklığının yanısıra isyan da yaşanıyor.

Sitenin ana sayfasında şu duyuru yeralıyor:

"Kanaltürk Koza Grubu'na satılmıştır. Yeni kanal yoldadır. Durmak yok, duran düşer, yarını kurtarmak için yobazlarla mücadaleye devam.

BKK ve Tuncay Özkan hiç durmadan yobazların üzerine gidecek. Yeni bir dünya yeni kanal açacağız orada yerimizi alacağız"

Ancak bu açıklama Tuncay Özkan ile birlikte hareket edenleri yatıştırmadı.

"Hukukun üstünlüğüne inanan ve saygılı olanlarız biz" sloganıyla yayın yapan ve kayıtlı 1 milyon 270 bin 188 kişinin olduğu belirtilen sitede okurların tepkisi giderek artıyor.

İşte siteye gelen isyan ve kırgınlık dolu yorumlardan bazıları:

"Benim de anlayamadığım, yeni bir kanal kurulacaksa, mevcut kanal neden satılıyor? Hem de kimlere satılıyor? Ayrıca burada isim de çok önemli. "KANALTÜRK" çok anlamlı bir isimdi. şimdi Kanaltürk adı altında kimler nasıl bir yayın yapacak. Ben özellikle "KANALTÜRK" adının kaybedilmesini sindiremiyorum. Yeni kanalın adı ne olacak ? Bilgi kirlenmesini önlemek için sorumlu kişilerin ACİL BİLGİLENDİRMESİNİ istiyorum. (Erdal Demiralay)"

"Kanaltürk televizyonu bir simge idi ulusalcılar için,kendini ATATÜRK'e adıyan yurtseverler için ve ilk kez başka hiç bir televizyon Türk Televizyon tarihinde iktidarda olan bir partinin FOYASINI VE BOYASINI bu kadar aleni ortaya koyamamıştı.İşte böyle bir televizyon dünyada eşi benzeri olmayan bir şekilde karşı mücadele verdiği şeriatcı bir iktidarı koşulsuz şartsız biat kültürü içerisinde destekleyen şirkete satılması ve bu durumun Kanaltürke gönül vermiş kişilerin diğer medya siteleri tarafından alaycı bir üslup ile verilen haberlerle öğrenmeleri bu kişilerde derin bir yara açmıştır. (mzorlu)"

"Yazık oldu sevgili kardeşim Tuncay. Hakikaten yazık oldu. Şu anda sabahın onbiri ama ben kederimden içiyorum. Kanal senin, tabiki satabilirsin ama herhalde Koza'ya değil.Ne yaptın? (n-semerci)"

"Anlaşılan Tuncay Bey kolay paranın kokusunu aldı. Halkın cebinden topladığını halka verecek mi? "

"Tuncay Özkan'a güvenim sarsıldı. Kendi elleriyle düşmana etkili bir silah verdi. Mademki gerçekten yurtseversin Kemalistsin , üç kuruş aşağıya sat başkasına sat, eğer satmak zorundaysan." (Revai Görgülü)

"Her şeyin fiyatı vardır. Yurtseverliğin, Memleket Sevdasının fiyatı yoktur. BizKaçKişiyiz hareketi yoluna devam edecektir. İnaçlarına fiyat biçenlerin aramızda yeri yoktur."(MustafaMüjdat ERGÜN)

"Kanalın satışı siyasi oyunun son perdesi olarak sahneye konulmuştur. Gelişmeler şaşırtıcı değil beklenendir Sağ duyulu olarak yolumuza devam etmek zorundayız. Bu ülke bizimdir. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için Kemal ATATÜRK ün ilkeleri doğrultusunda durmadan yolumuza devam etmek zorundayız." (balati)

"Bu ülkede artık kimseye güvenilmeyecekmi bütün türkiyeyi özkanın arkasında gezdik ona güvendik.artık ben yokum günüm bitsin aidat ödemiycem güvenim kalmadı.bu bütün gazeteler neler yazıyor kendimi aldalmış hissediyorum.insanları resmen kandırdınız.bütün sunucular spikerler .bütün kanaltürk çalışanları bi şekilde idare ediyordu ne olduda yeşil sermayeye satıldı bu kadar insana niye ağladınız.bu bir nevi duygu sömürgüsü.bu iktidarın yaptığını yaptınız.halkı aldattınız size inananları hayal kırıklığına uğrattınız. ama yinede ileride daha dürüst olunursa destekliyeceğim.küçücük bir umut var içimde onu yıkmayın." (vildan çelikkol)

"İlk ve son defa yorum yazıyorum. Çevremde ben ve diğer ulusalcılar alay konusu olduk. Dünden beri başım ağırıyor. Çevremde sürekli tartışıyorum. Kaça satıldığımız soruluyor. Eğer istenilseydi BKK üyelerinden yardım toplanasilirdi. Bu utanç içinde yaşamak istemiyorum. Aşk olsun sana Tuncay Özkan aşk olsun" (Onsan)

"Muhafazakar guruba verilmesi bana yanlış geldi."(Özlem Öztürk)

"Acilen Tuncay Özkandan yüreklere su serpecek bir açıklama bekliyorum. Aslında bunu önceden yapmalıydı. Bir TV hadi sattım derdemez elma armut gibi satılmaz. Kendine inananlara açıklama yapmalıdır." (Aynur Suer)

"Haber yıkıcı oldu.ama yeni bir kanal kurulabileceğinden bahsediliyor,madem böyle neden kanalımız satıldı,hem de malum kişilere,el birliği ile birşeyler ypılamazmıydı.Tuncay Özkanın hepimize bir açıklama yapması gerekiyor." (Hesnailknur)

MİLLİYET - 13 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.