Ulusalcı Selmanpakoğlu Dinci Zaman Gazetesinde Alevileri Karaladı

Ulusalcı Selmanpakoğlu Dinci Zaman Gazetesinde Alevileri Karaladı

Ulusalcı Selmanpakoğlu Dinci Zaman Gazetesinde Alevileri KaraladıUlusalcı olduğunu iddia eden ve bu konuda mangalda kül bırakmayan Selmanpakoğlu, Hacıbektaş...

A+A-

Ulusalcı Selmanpakoğlu Dinci Zaman Gazetesinde Alevileri KaraladıUlusalcı Selmanpakoğlu Dinci Zaman Gazetesinde Alevileri Karaladı

Ulusalcı olduğunu iddia eden ve bu konuda mangalda kül bırakmayan Selmanpakoğlu, Hacıbektaş törenlerine AKP'lileri davet etmesinin hemen ardından dinci Zaman Gazetesine demeç verdi. Gericiler tarafından memnuniyetle karşılanan açıklamalarda bulunan Selmanpakoğlu bakın neler söylüyor :

Bazı dernekler, Alevileri AB fonları için 'İslam dışı' göstermeye çalışıyor   
 
Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma törenlerinin 45'incisi 16, 17 ve 18 Ağustos tarihlerinde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılması beklenen törenler için hazırlıklar tamamlandı.

İlçe belediye başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, 'Alevilik İslam dışıdır' düşüncesindeki derneklere bu yıl da prim vermeyeceklerini belirtiyor. Hacı Bektaş-ı Veli'nin Peygamber'e ve İslam'a bağlılığından en küçük bir şüphe olmadığını belirten Selmanpakoğlu, 'Ali'siz Alevilik' özleminde olanların en büyük zararı Alevilere verdiğinin altını çiziyor. AB nezdindeki "azınlık statüsü" girişimlerini örnek gösteren Selmanpakoğlu, "AB, çeşitli din mensuplarına yardım amaçlı paralar veriyor. Alevilik de bir dinmiş gibi gösterilince böyle bir işlem görecektir. Yani Aleviliği 'İslam dışı' yaparak azınlık diye gösteriyorlar. AB de bu insanlara para veriyor. Hadise budur. Bu durum, Türkiye için de Aleviler için de son derece tehlikeli ve asla kabul edilemez." diyor. Selmanpakoğlu, törenlerde her yıl gövde gösterisi yapan sol partilere de şu ricada bulunuyor: "Tüm partilerden rica ediyoruz, buraya siyaset sokmayın."

Ünlü İslam düşünürü Hacı Bektaş-ı Veli, ölümünün üzerinden yaklaşık 800 yıl geçmesine rağmen hâlâ öğretileriyle Anadolu insanına yol gösteriyor. "İncinsen de incitme." diyen Hacı Bektaş, her yıl 16, 17 ve 18 Ağustos tarihlerinde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Türbesinin bulunduğu Hacıbektaş ilçesindeki törenlerin bu yılki ayağında yine 3 günlük yoğun bir program var. Ancak bazı Alevi dernekleri, törenleri gölgelemeye çalışıyor. Törende kendilerine söz hakkı tanınmadığını savunan gruplar, Hacıbektaş Belediye Başkanı emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu'na tepki gösteriyor. Selmanpakoğlu, Zaman'a yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin Alevi derneği olduğuna, her derneğe törenlerin açılış bölümünde konuşma hakkı vermelerinin mümkün olmadığına dikkat çekiyor. Özellikle "Alevilik İslam dışıdır" diyen ideolojik grupların bu düşüncesini törenlerde dillendirmeye çalıştığına dikkat çeken Selmanpakoğlu, buna müsaade etmeyeceklerini vurguluyor. Başkan Selmanpakoğlu, Alevilerin yüzde 90'ının Aleviliği İslam içinde kabul ettiklerini ifade ederek, şöyle devam ediyor: "Biz burada dostluk ve barış adına Hacı Bektaş-ı Veli'yi anıyoruz. Burada Alevilerin sorunlarını dile getiriyoruz ama kalkıp da ideolojik anlamda bir iş yapmıyoruz." Hacı Bektaş-ı Veli, 'Allah, Muhammed, Ali 'üçlemesini sık sık kullanan bir inanç önderidir. Bunlar da çıkmış 'Alevilik İslam dışıdır' diyor. Lozan'a göre azınlıklar belli. Müslüman olmayan Hıristiyanlar, Museviler ve Ermeniler... Bunlar Alevileri İslam dışı gösteriyor ve AB ilerleme raporlarında Aleviler azınlık ilan ediliyor. Bu durum, Türkiye için de Aleviler için de son derece tehlikeli ve asla kabul edilemez. Asırlardır böyle bir şey dile getirilmemiş. Biz burada Hacı Bektaş'ı ve öğretisini anıyoruz. Anadolu İslamiyeti'ni nasıl yorumladığını konuşuyoruz. Böyle bir etkinlikle Hacı Bektaş'ın öğretilerini bir kenara bırakıp siyasi konuşmaya girmek, birtakım ideolojileri ortaya koymak yanlıştır. Hacı Bektaş gerçeğini asla çarpıtamayız."

Rica ediyoruz, burada siyaset yapmayın

Hacıbektaş törenlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm üst düzey devlet yetkilileri davet edildi. Ali Rıza Selmanpakoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın törenlere gelmesini beklediklerini belirtiyor. Devlet büyüklerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydeden Selmanpakoğlu, Gül ve Erdoğan'a Hacıbektaş halkının sevgi gösterisinde bulunacağını anlatıyor. Selmanpakoğlu, "Biz burada siyaset yapmıyoruz, Hacı Bektaş-ı Veli'yi anıyoruz. Hacıbektaş halkı, gelen herkesi bağrına basar. Ancak dışarıdan gelen bazı militanlar oluyor. Bunların içinde akıllısı da var, hastası da vardır, problemlisi de var. Ama emniyet her türlü önlemi aldı. Güvenlik açısından bir sorun çıkacağını sanmıyorum." ifadelerini kullanıyor. Ali Rıza Selmanpakoğlu, törenleri kaçırmayan sol partilere de önemli uyarılar yapıyor. Selmanpakoğlu, hiçbir partinin törenleri siyasi emellerine alet etmemesini isteyen Selmanpakoğlu, "Tüm partilerden rica ediyoruz, buraya siyaset sokmayın. Partinizin lideri gelebilir; alkışlayın ama slogan atmayın. Burası siyaset meydanı değil." çağrısını yapıyor.
 
Habib Güler - ZAMAN - 12 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.