Ümit Cihan Tarho mezarı başında anıldı

Ümit Cihan Tarho mezarı başında anıldı

Ümit Cihan Tarho mezarı başında anıldı   MALATYA (06.01.2008)- Malatya İnönü Üniversitesi'nde, 7 Ocak 1998'de oruç...

A+A-

Ümit Cihan Tarho mezarı başında anıldıÜmit Cihan Tarho mezarı başında anıldı 
 
MALATYA (06.01.2008)- Malatya İnönü Üniversitesi'nde, 7 Ocak 1998'de oruç tutmadığı gerekçesiyle ülkücü faşistler tarafından bıçaklanarak katledilen Ümit Cihan Tarho, bugün mezarı başında anıldı.

Sosyalist Gençlik Derneği (SGD) ve Demokratik Öğrenci Derneği (DÖDER) tarafından düzenlenen mezar başı anmasına 50 öğrenci katıldı. Malatya Şehir Mezarlığı girişinde jandarmanın kimlik kontrolü dayatması ile karşılaşan öğrenciler, Ümit Cihan Tarho'nun mezarı başında, demokrasi ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.

'Şehitlerimize layık olmaya çağıracağız'

DÖDER Başkanı Abuzer Yoldaş, saygı duruşu sonrası yaptığı konuşmada, ölümünün üzerinden 10 yıl geçmiş rağmen hiç bir zaman Tarho unutmayacaklarını vurgulayarak, "Tarho'nun faşistler tarafından öldürülmesinin üzerinden tam 10 yıl geçti. Ama biz onu ve tüm şehitlerimizi hiç bir zaman unutmayacağız. Gördüğünüz gibi mezarlık girişinde keyfi bir şekilde jandarma tarafından durdurulduk. Şehitlerimizi ziyaret etmemiz bile engellenmeye çalışılıyor. Ama biz tüm bu engellemelere rağmen şehitlerimize layık olmaya çağıracağız" diye konuştu.

Tarho'nun mezarına kalem ve karanfiller bırakılan anma, “Şehîd namirin” sloganı ile son buldu. Slogan atılırken mezarlık jandarma ve sivil polislerin ablukasına alındı.

Öğrenciler, anmadan sonra Tarho’nun ailesini ziyaret etti.

ATILIM - 7 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.