Ümit ZİLELİ : Türkiye İslam Cumhuriyeti!..

Ümit ZİLELİ : Türkiye İslam Cumhuriyeti!..

[caption id="attachment_25642" align="aligncenter" width="615"] ÜMİT ZİLELİ[/caption]Tarih, 28 Mayıs 2008... Yer, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu......

A+A-

[caption id="attachment_25642" align="aligncenter" width="615"]ÜMİT ZİLELİ ÜMİT ZİLELİ[/caption]

Tarih, 28 Mayıs 2008... Yer, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu... Kürsüde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Avrupalı parlamenterlerin sorularını yanıtlıyor... Macar milletvekili Szen İvanyi’nin, Türkiye’deki gayrimüslim azınlığın dini hakları konusunda endişe içinde olduğunu belirtmesi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı şu yanıtı veriyor:

- Türkiye’de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor...

Utanç verici, değil mi? Türkiye’de Müslümanların dini özgürlüklerini yaşayamadıkları iftirası bir yana, Avrupa’nın 15 ülke temsilcisine kendi ülkesini şikâyet eden bir dışişleri bakanına sahip olmanın kahredici utancı tek başına yeterli!..

Peki, sonra ne mi oldu?.. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, bu utanç konuşmasına şu sözlerle destek verdi:

- Müslümanlar, yani bizler sorunlarımız yok diyemeyiz...

Müslümanlar, yani “onlar”!!! Onların dışında kalanların hiç önemi yok, değeri de... Kafa on yıl, yirmi yıl önce neyse aynen o kafa, “biz ve onlar” kafası!..

Dikkat ederseniz ne bakanın ne de başbakanın adını yazdım. Ha Ali, ha Veli, hiç fark etmez; önemli olan, isimlerinin önündeki sıfatlardır. O sıfatların ardında Türkiye Cumhuriyeti’nin haysiyetinin ayaklar altında çiğnenmesidir...

- Bir yurttaş olarak utandım, yüreğimin kanadığını hissettim...

***

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın kendi ülkesini AB’ye şikâyet edişinin ardından, o yana yakıla sözünü ettiği “dini özgürlük” adına Türkiye’de neler yaşandı, bir bakalım...

- Umre dönüşü, İstanbul üzerinden Ankara’ya gitmek isteyen 18 kadın yolcu, yanlarına erkek yolcu verildiği gerekçesiyle uçağı terk etti. THY üst yönetiminin araya girmesiyle başka bir uçakta yan yana oturtulan ve yakın bölgelerine erkek yolcu verilmeyen kadınlar Ankara’ya gönderildi. Havacılık uzmanları bugüne dek böyle bir kepazelik yaşanmadığını, yapılan uygulamanın ancak şeriatla yönetilen ülkelerde görülebileceğini söylediler...

- İzmir’de Dr. Ahmet Seçkin Önoğlu eşiyle birlikte kentin tanınmış balık lokantalarından birine gitti. Masada eşinin yanına oturan Dr. Önoğlu’na garson, “Lütfen karşıya oturun” sözleriyle müdahale etti. Şaşkınlık içindeki evli çift nedenini sorunca şu utanç abidesi yanıtı aldı: “Edepsiz davranışları engellemek için!..

- Malatya’da kadın iç çamaşırı satan mağazaların kapılarının altından bir uyarı yazısı atıldı. “Duyarlı Malatyalı kadınlar” imzalı uyarı mektubunda aynen şu satırlar yer alıyordu: “Malatyamızda mağazaların vitrinleri değer yargılarımızı hiçe sayan görünüme büründü. Vitrinleriniz yüzünden hayâ ve iffet zedeleniyor. Sizi toplumun ahlakını bozan bu davranışlardan vazgeçmeye çağırıyoruz.” Tedirgin olan esnaf, savcılığa başvurma kararı aldı.

- Sapanca’da Türkiye Büyükler Kürek Şampiyonası’na katılan Ankara Üniversiteli milli sporcular, şort giydikleri için ilçe merkezinde saldırıya uğradılar. 20-25 kişilik bir grup, “Allahsızlar” çığlıklarıyla ve de sopalarla gençlerin üzerine saldırdı. Aldıkları darbelerle kanlar içinde kalan sporculardan biri beyin sarsıntısı geçirdi. Kürek takımı şampiyonadan çekildi. Sakarya Valiliği “basit bir tartışma sonucu gelişen ferdi bir olay” açıklaması yaptı!.. Nasıl, beğendiniz mi?!.. Yukarıdaki olaylar, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın açıklamasından sonra o sözünü ettiği “baskı altındaki Müslümanlar” tarafından gerçekleştirildi!..

- Tabii, artık ne kadar Türkiye Cumhuriyeti denilebilirse!!!

Zaten Newsweek dergisi de Türkiye’nin yeni durumunu son sayısında ilan etti bile... Derginin “İslamın Yeni Yüzü” başlıklı analizinde, İslam dünyasında Bin Ladin’in radikalizmini reddeden “yeni bir vizyon”un şekillenmekte olduğu, Türkiye’nin de bu çalışmada çok önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Newsweek, Ankara’da bir grup bilginin hadisler üzerinde çalıştığını ve AKP’nin projeyi sessizce desteklediğini de yazdı. Sonuç?.. Çok açık; içeriden ve dışarıdan elbirliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin adı bile değiştirilmektedir. Eğer aklımızı başımıza almazsak, yeni isme şimdiden alışın:

- Türkiye İslam Cumhuriyeti!!!

ÜMİT ZİLELİ / CUMHURİYET - 5 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.