Ümraniye Şehitleri Anıldı

Ümraniye Şehitleri Anıldı

Ümraniye Şehitleri AnıldıÜmraniye'de 1995'te Çıkan Olaylarda Ölen 5 Kişi AnıldıGazi Mahallesi'nde 12 Mart 1995'te...

A+A-

Ümraniye Şehitleri AnıldıÜmraniye Şehitleri Anıldı

Ümraniye'de 1995'te Çıkan Olaylarda Ölen 5 Kişi Anıldı

Gazi Mahallesi'nde 12 Mart 1995'te 17 kişinin öldüğü olaylara tepki olarak Ümraniye'de çıkan olaylarda hayatını kaybeden 5 kişi için anma töreni düzenlendi.

Mustafa Kemal Mahallesi 3001. Cadde üzerinde toplanan ve aralarında BDP, ÖDP, TKP ve ESP gibi partilerin üyelerinin de bulunduğu grup, "Gazi şehitleri ölümsüzdür, unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankart açtı. Cadde üzerinden çeşitli sloganlar atarak yürüyen grup, 30 Ağustos Kız Teknik ve Meslek Lisesi önüne gelerek okulun kapısına pankart astı. Burada 15 yıl önceki olaylarda ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan Berrak Demir, ''Özgür, bağımsız ve sömürüsüz bir ülkede yaşamak hepimizin ortak düşü. Bu düşü gerçekleştirmek, geçmişimize, değerlerimize sıkı sıkıya bağlanmakla mümkündür. 15 yıl önce yaşadıklarımızın devam ettiği, bu gün mahallemizde en demokratik hakkımız olan basın açıklamalarımızda, yürüyüşlerimizde dahi polisin gaz bombalarına, hedef olmamızla gözler önündedir. 12-15 Mart'lardaki direniş ruhu mahallemizin özüdür. Katledilen canlarımız bugün yüreklerimizin en nadide yerlerindedir'' dedi.

Getirdikleri karanfilleri meydana bırakan grup, yapılan basın açıklamasının ardından sloganlar atarak dağıldı.

Haber Fx - 14 Mart 2010 Pazar

Ümraniye olayları protesto edildi

15 Mart 1995'te Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi'nde 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar protesto edildi.

Saat 14.00 sıralarında Mustafa Kemal Mahallesi 3001 Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık bin kişi, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Ellerinde Gazi Mahallesi ve Mustafa Kemal Mahallesi'nde çıkan olaylar sırasında ölen 22 kişinin fotoğraflarını taşıyan grup, yaklaşık 500 metre yürüdükten sonra 30 Ağustos İlköğretim Okulu önünde durarak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması, olaylar sırasında hayatını kaybeden Genco Demir'in kızı Berrak Demir tarafından okundu. "Katil devlet hesap verecek", "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz", "Katil polis 1 Mayıstan defol" şeklinde sloganlar atan gruba polis müdahale etmedi. Eylem, ölenlerin anısına yere karanfil bırakılmasından sonra olaysız sona erdi.

12 Mart 1995 yılında Gazi Mahallesi'nde gece üç kahvehanenin taranmasıyla başlayan olaylar günlerce sürmüş, çıkan olaylarda 17 kişi ölmüştü. Gazi olaylarını protesto etmek için o tarihte Ümraniye'ye bağlı olan Mustafa Kemal Mahallesi'nde toplanan grup ile polis arasında çıkan olaylarda da 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Stargazete.com - CHA - 14 Mart 2010 Pazar

Ümraniye'de anma gösterisi

5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların 15. yıl dönümü nedeniyle gösteri yapıldı.

Gazi Olayları'nda 17 kişinin ölümüne tepki olarak Ümraniye'de yaşanan ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların 15. yıl dönümü nedeniyle Mustafa Kemal Mahallesi'nde anma gösterisi yapıldı.

Mustafa Kemal Mahallesi 3001. Cadde üzerinde toplanan ve aralarında bazı parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları üyeleriyle vatandaşların bulunduğu grup pankart açtı.

Cadde üzerinden çeşitli sloganlar atarak yürüyen grup üyeleri, 30 Ağustos Kız Teknik ve Meslek Lisesi önünde durdu. Burada 15 yıl önceki olaylarda ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grup adına bir basın açıklaması okundu.

Yanlarında getirdikleri karanfilleri cadde üzerine bırakan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Gerçek Gündem - A.A. - 14 Mart 2010 Pazar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.