Üniversite 2 günde kayboldu

Üniversite 2 günde kayboldu

Üniversite 2 günde kaybolduMüfettişler, YÖK'ün suç duyurusunda bulunduğu üniversitenin izini bulamadı.İstanbul Vali...

A+A-

Üniversite 2 günde kaybolduÜniversite 2 günde kayboldu

Müfettişler, YÖK'ün suç duyurusunda bulunduğu üniversitenin izini bulamadı.

İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, YÖK'ün başvurusu üzerine müfettişlerce yapılan incelemelerde, ''Alfred Üniversitesi'' ile ilgili herhangi bir ize rastlanmadığını, bu nedenlerle yabancı dil kursu olarak ruhsat verilmesinde sakınca görülmediğini bildirdi.

Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YÖK'ün, İstanbul Valiliğine gönderdiği yazıda, ''Mevzuata aykırı olarak Alfred Üniversitesi adı altında devam eden yasa dışı faaliyetlerin durdurulması konusunda gereğinin yapılmasını'' istediğini hatırlattı.

Dinç, YÖK'ün yazısından 2 gün sonra aynı adreste yabancı dil kursu açılması için İstanbul Valiliğine başvuru yapıldığını ifade etti.

YÖK'ün bu yazısı üzerine Milli Eğitim Müdürlüğünden 2 ilköğretim müfettişini yerinde inceleme yapmak üzere görevlendirdiğini belirten Dinç, bahsedilen binanın ön cephesinde bulunan ''Alfred Üniversitesi'' tabelasının müfettişler gitmeden kaldırılmış olduğunu kaydetti.

Müfettişlerin incelemesini bitirdiğini anlatan Dinç, ''Müfettişlerin incelemelerinde, binada Alfred Üniversitesi ile ilgili en ufak bilgi ve belgeye rastlanmamış, internet sitelerinin de kapalı olduğu belirlenmiştir'' dedi.

Dinç, ''Bu nedenlerle ilgili yere yabancı dil kursu olarak ruhsat verilmesinde sakınca görülmemiştir'' şeklinde konuştu.

Raporun YÖK'e de bildirileceğini vurgulayan Dinç, YÖK'ün izni olmadan, kanun çıkmadan üniversite açılamayacağını hatırlatarak, şöyle konuştu:

''YÖK farkına varmasaydı, kimse görmeseydi belki belli bir müddet üniversite adı altında devam edebilirlerdi. Yani tüketiciyi kandırmak şeklinde olabilirdi. Oradan verilecek diplomanın herhangi bir geçerliliği olmadığı halde üniversiteymiş gibi öğrenci kaydedip, ondan sonra 'Ne yapalım hükümet bize ruhsat vermedi' diyebilirlerdi.''

A.A. - 20 Kasım 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.