Üniversite Gençliği Yaftaladı : Hepiniz gericisiniz...

Üniversite Gençliği Yaftaladı : Hepiniz gericisiniz...

Üniversite Gençliği Yaftaladı : Hepiniz gericisiniz...Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi önünde biraraya...

A+A-

Üniversite Gençliği Yaftaladı : Hepiniz gericisiniz...Üniversite Gençliği Yaftaladı : Hepiniz gericisiniz...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi önünde biraraya gelen Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği üyesi öğrenciler; 9 Kasım'daki Alevi mitingine karşı provokatif yayınlar yapan gerici gazeteleri protesto etti. Üniversite Gençliği tarafından okunan basın metninde şu görüşlere yer verildi : 

"Geçen pazar Ankara Sıhhiye Meydanı’nda gerçekleşen Alevi yurttaşların taleplerinin ifade edildiği “Eşit Yurttaşlık Mitingi” gerici basın tarafından gayri-meşru ilan edilmeye çalışılmaktadır.

Ergenekon operasyonu ile birlikte demokrasi havariliğine soyunan gerici basın; Alevi yurttaşların “Eşit Yurttaşlık” taleplerini sabote etmeye çalışmaktadır. Dinci gerici ideolojiye sahip olan ve AKP’nin yılmaz savunucuları olan, Vakit, Yeni Şafak ve Zaman gazeteleri büyük bir endişe içerisindedirler. Yıllarca savundukları katliamların hesabını vermekten korkan gerici basın, “Eşit Yurttaşlık” mitingini büyük bir korkuyla karşılamışlardır. Bu korkunun temelinde hesap verme korkusu yatmaktadır.

AKP’ci gerici basın “Eşit Yurttaşlık Mitingi”nin katılımını engellemek için, mitingden önce “provokasyon” başlıklı yazılar yazmaya önem vermiştir. Bu da yetmemiş Alevi yurttaşların Fethullah Gülen’i olmaya soyunan İzzettin Doğan’ın mitingi karalayan demeçlerine yer vermişlerdir. Miting günü Alevi yurttaşlardan büyük bir tokat yiyen İzzettin Doğan ve gerici basın “provokasyon” çıkmadığı için Sivas’ta yaşanılanların yaşanmadığı için büyük hayal kırıklığına uğramışlardır.

Üniversite Gençliği Yaftaladı : Hepiniz gericisiniz...

Eşit Yurttaşlık Mitingi”ni provoke edemeyen AKP’ci gerici basın bu seferde hedef tahtasına sol güçleri yerleştirmiştir. Gerici basına göre mitinge, TKP, EMEP, ÖDP, SDP ve DTP’nin destek vermesi mitingi gölgelemiştir. Mitinge destek veren sol güçlerin ateist olduğunu belirten gerici basın; inanç özgürlüğünden ne anladığını da ortaya koymuştur. Bu da yetmemiş Yurtsever Cephe ve KESK bölücü örgütler olarak sunulmuştur. “Eşit Yurttaşlık Mitingi”ni desteklemeyen AKP’ci gruplar ise “kardeş” olarak nitelendirilmiştir.

Burada dikkat edilmesi gereken yaftalamanın yanlışlığı üzerine dev bir reklam kampanyası yürüten gerici basının; kendisi gibi olmayan herkesi dinsiz, terörist, provokatör, vatan haini etiketiyle yaftalamaktan bir saniye bile geri durmamasıdır.

Mitingin, AKP destekçisi, gerici, liberal, Amerikancı ve piyasacı olmadığı açıktır. Gerici basın için sorunda buradan kaynaklanmaktadır. Biz ilerici öğrenciler olarak emperyalizme ve işbirlikçisi AKP’ye karşı  mücadele eden odakları destekliyor, gerici basını da yaftalıyoruz.

Hepiniz; darbe çocuğusunuz, amerikancısınız, dinci gericisiniz, piyasacısınız."

Alevihaber.com - 12.11.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.