Üniversite öğrencileri forumda buluştu

Üniversite öğrencileri forumda buluştu

Üniversite öğrencileri forumda buluştuDİSK’e bağlı öğrenci sendikası Genç- Sen’in Boğaziçi Üniversitesi’nde...

A+A-

Üniversite öğrencileri forumda buluştuÜniversite öğrencileri forumda buluştu

DİSK’e bağlı öğrenci sendikası Genç- Sen’in Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlediği iki günlük “Üniversiteler Sosyal Forumu”nda, AKP hükümetinin neoliberal politikaları ve bu politikaların üniversiteye yansımaları ele alındı. ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul bağımsız milletvekili Ufuk Uras etkinlikte yaptığı konuşmada AKP’nin son dönem politikalarıyla kendi kendinin fişini çektiğini söyledi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 30 üniversiteden 500 kadar öğrenci Boğaziçi Üniversitesi’nde bir araya geldi. Üniversite öğrenci ve akademisyenlerine uygulanan baskıları “özgürlük ve demokrasi sorunu” olarak değerlendiren öğrenciler başka bir üniversite kavramını, tarihin yeniden okunduğu, felsefe derslerinde yalnızca Aristo’nun değil özgürlük kavramının da tartışıldığı, öğrencilerin derslerde yalnızca dinleyici değil, aynı zamanda katılımcı olarak da var olduğu bir eğitim anlayışı olarak tarif ettiler.

Forumda konuşan Ufuk Uras, AKP’nin neoliberal politikalarına karşı solda bir güç oluşturulması gerektiğini ifade ederek “AKP toplumu ekonomiye indirgemiştir. Oysa toplum ekonomiden ibaret değildir” dedi.

Etkinlikte, “İşçi sınıfı ile öğrenci ilişkisi”, “Tuzla grevleri ile öğrenci hareketi bağlantısı” konulu atölye çalışmaları da yer aldı.

Cumhuriyet - 19 Mayıs 2008 Pazar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.