Üniversitelerde Satırlı Ülkücüler Dehşet Saçıyor

Üniversitelerde Satırlı Ülkücüler Dehşet Saçıyor

Üniversitelerde Satırlı Ülkücüler Dehşet SaçıyorSon dönemde üniversitelerde yaşanan faşist saldırılara hergün bir...

A+A-

Üniversitelerde Satırlı Ülkücüler Dehşet SaçıyorÜniversitelerde Satırlı Ülkücüler Dehşet Saçıyor

Son dönemde üniversitelerde yaşanan faşist saldırılara hergün bir yenisi ekleniyor. Akdeniz Üniversitesi'ndeki silahlı saldırı henüz gündemden düşmeden Erzincan ve Eskişehir'de Üniversite öğrencilerine yönelik satırlı- bıçaklı yeni saldırılar gerçekleştirildi. Olayları basından aktarıyoruz:

Anadolu Üniversitesi'nde 5 öğrenci yaralandı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunusemre Yerleşkesi'nde düzenlenen Bahar Şenliklerinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada biri bıçakla olmak üzere 5 genç yaralandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, AÜ Yunusemre Yerleşkesi içinde Bahar Şenliklerinin düzenlendiği alanda karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı.

Kavgada biri bacağından bıçakla, 4'ü ise darbedilerek yaralanan beş öğrenci yerleşke içindeki AÜ Hastanesine kaldırıldı. Şüphelilerin yakalanması için arama çalışması başlatıldı.

Üniversitenin özel güvenlik görevlileri yerleşke içinde, çevik kuvvet ekipleri de yerleşke dışında önlem aldı.

5 öğrencinin yaralanmasının ardından bir araya gelen bir grup öğrenci, şenlik alanından Rektörlük binasına kadar sloganlar atarak yürüdü.

Burada toplanan grup, Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile görüşme taleplerine olumsuz yanıt alınca oturma eylemi başlattı.

Yerleşke içindeki bulvarı trafiğe kapatan grup, AÜ Hastanesi dışındaki araçların yolu kullanmasına izin vermiyor. Gruptaki öğrenciler ile caddeyi kullanmak isteyen araçların sürücüleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.

GERÇEK GÜNDEM - 15 Mayıs 2008 Perşembe

Erzincan Üniversitesi'nde kavga: 2 yaralı
 
Erzincan Üniversitesi'nde, 'omuz vurma' gerekçesi nedeniyle iki öğrenci arasında çıkan kavga, sağ ve sol görüşlü öğrencileri karşı karşıya getirdi. Kavgada iki öğrenci yaralandı, polis 23 öğrenciyi gözaltına aldı.

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında, Erzincan Üniversitesi'ne bağlı Eğitim Fakültesi'nde meydana geldi.
 
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Suat Tunç ile aynı fakültenin Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki İsa Gökhan 'omuz vurma' nedeniyle tartışmaya başladı.
 
Kavgaya dönüşen olayda iki öğrenci birbirlerini sopalarla yaraladı. Hastaneye götürülen öğrenciler, tedavi altına alınırken arkadaşlarını hastanede ziyaret etmek isteyen 50 kişilik bir grup da bu sırada acil servisin önünde bekleyen daha az sayıdaki sağ görüşlü grupla karşılaştı.
 
İhbar üzerine hastane önüne gelen Çevik Kuvvet timleri, gruba dağılmaları konusunda uyarılarda bulundu. Öğrencilerin dağılmamakta ısrar etmesi üzerine polis, bazı öğrencileri gözaltına aldı.
 
Bu sırada kaçmaya başlayan bazı öğrenciler polisleri taş yağmuruna tuttu. Çevik Kuvvet Müdürlüğü ekiplerinin 23 öğrenciyi gözaltına aldığı olayların ardından hastaneye gelen Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, yaralı öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı.

CNNTÜRK - 13 Mayıs 2008 Perşembe

Üniversitede yine gerginlik

Erzincan Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında önceki gün “omuz atma” yüzünen çıkan ve iki kişinin yaralandığı olaylarla ilgili 24 öğrenci gözaltına alınırken, gerginlik dün de sürdü.

Derslerin sona ermesiyle birlikte Eğitim Fakültesi önünde toplanmaya başlayan öğrenciler arasında yine kavga çıktı. İki öğrenci hafif yaralanırken, bölgeye sevkedilen çok sayıda polis tarafları dağılmaları konusunda uyardı. Çevik Kuvvet, fakülte ve çevresinde panzerler desteğinde önlem aldı. Adliyeye sevk edilen 24 öğrenci ise serbest bırakıldı.

RECEP DEMİRCİ Erzincan DHA
MİLLİYET -  15 Mayıs 2008 Perşembe

Erzincan Üniversitesi’nde olaylar sürüyor

Erzincan Üniversitesi’nde önceki gün karşıt görüşlü öğrenciler arasında başlayan gerginlik dün de sürdü. Üniversite kampusü önünde çıkan olaylarda 2 öğrenci yaralandı.

ERZİNCAN - Erzincan Üniversitesi’nde önceki gün meydana gelen olaylarda biri polis 4 kişi yaralanmış, 24 kişi de gözaltına alınmıştı. Mahkeme tarafından serbest bırakılan öğrenciler üniversite kampusü önünde yeniden kavga etti. 

Çıkan kavgada 2 öğrenci yaralandı. Polisin müdahale ettiği öğrenciler ara sokaklara kaçtı. Polis kampuste ve çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

NTV - 15 Mayıs 2008 Perşembe

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.