Üniversiteleri gericilere bırakmayacağız!

Üniversiteleri gericilere bırakmayacağız!

Üniversiteleri gericilere bırakmayacağız!  Öğrenci Kollektifleri, AKP hükümetinin gerçekleştirdiği rektör atamalarına...

A+A-

Üniversiteleri gericilere bırakmayacağız!Üniversiteleri gericilere bırakmayacağız!
 
Öğrenci Kollektifleri, AKP hükümetinin gerçekleştirdiği rektör atamalarına karşı bugün Galatasaray Postanesi önünde saat 14.00’te bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylemde “AKP üniversite işgalini derinleştiriyor / Öğrenci Kollektifleri” pankartı ve “Gerici, piyasacı, rektörleri istemiyoruz”, “AKP elini üniversiteden çek”, “AKP’ye bırakma üniversitene, ülkene sahip çık”, “Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek” dövizleri açıldı.

Öğrenci Kollektifleri adına basın açıklamasını Ali Duman yaptı. Duman yaptığı açıklamada şunları söyledi: “AKP’nin üniversiteleri gericileştirecek, bilimi karanlığın ve sermayenin esaretine sokacak, üniversiteleri tamamen piyasalaştıracak saldırılarını bir an evvel durdurmak gerekmektedir. Ancak üniversitelerde bu saldırıları eski rektör kadrosu durduramaz. Çünkü yıllardır soruşturmalarla, atılmalarla cezalandırarak, üniversitelerin anti-demokratik olduğunu söylemek onların ağızlarına hiç yakışmaz. Çünkü üniversitelerin bütün bileşenlerine açık olmayan, akademik kadronun bir kısmının kısıtlı bir katılımı ile yapılan ön seçimler de demokratik değildir.”

Duman’ın yaptığı açıklama şu sözlerle sona erdi: “Üniversiteleri AKP’nin gerici ve piyasacı saldırılarına karşı savunacak tek güç üniversitelerdir. Ve bizler Öğrenci Kollektifleri olarak, gericiliğin ve piyasacılığın işgaline karşı bilimin ve üniversitelerin özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşine geldiğinde demokrasiden bahsedenlere karşı söz ve yetkinin tüm üniversite bileşenlerine ait olduğu tam demokratik bir üniversite için, aklın ve bilimin savunulması için, üniversitelerimize ve ülkemize sahip çıkacağız. Üniversitemizi ve ülkemizi gericilere ve piyasacılara bırakmayacağız.”

Eylemde, “Herkese eşit, bilimsel, parasız eğitim!”, “Söz, yetki, karar istiyoruz!”, “AKP’ye bırakma, üniversitene, ülkene sahip çık!”, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul - 8 Ağustos 20008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.