Üniversiteli kızın barda ne işi var!

Üniversiteli kızın barda ne işi var!

Üniversiteli kızın barda ne işi var! Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak yurtlara giriş saatiyle ilgili eleştirileri yanıtladı.ANKARA-...

A+A-

Üniversiteli kızın barda ne işi var! Üniversiteli kızın barda ne işi var!

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak yurtlara giriş saatiyle ilgili eleştirileri yanıtladı.

ANKARA- Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak devlet yurtlarına saat 21.00 olan giriş saati uygulamasını savunarak çok konuşulacak bir değerlendirme yaptı.

O yaşta kız çocuğunun başı boş sokakta dolaşmasını doğru bulmadığını söyleyen Albayrak, “O saatte çarşı pazar da açık değil, bara da gitmesin. Hem kız çocuğunun barda ne işi var” diye sordu.

YURTKUR Kanunu nedeniyle Meclis’te yapılan görüşmeleri izleyen Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Albayrak kuliste gazetecilerle sohbet etti. Görev yaptığı 7.5 yıl içinde yurtlardaki değişimi anlatan Albayrak yeni projelerden bahsetti. Ancak Albayrak’ın en ilginç açıklaması yurtların giriş-çıkış saatleriyle ilgili bir soru üzerine oldu. Albayrak özellikle büyük şehirlerde tartışma konusu olan kız öğrenciler için giriş saatinin 21.00 olmasına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

O saatte neresi açık. Çarşı Pazar kapalı. Bara da gitmesin. İçki sigara zararlı zaten. Yurtlarda kalan öğrencilerimizin yüzde 96-97’si dersleriyle ilgileniyor. Tiyatroya sinemaya gitmelerine veya bir kursa katılmalarına engel yok. Gittiklerinde bunu gösteren belgeleri ibraz ettikleri taktirde hiçbir sorun yaşanmıyor. Hem 17 yaşında kız çocuğunun o saatte dışarıda kalması doğru mu? Ben o saatte kız çocuğunun başı boş sokakta dolaşmasını doğru bulmuyorum. Tiyatroya sinemaya gitsin, bar başka bir şeydir. Hem erken saatte yurda girince ders çalışmaya başlıyorlar. Biz de bu giriş saati uygulaması ile onları ders çalışmaya yönlendirmiş oluyoruz."

Devlet yurtlarına ailelerin büyük güven duyduğunu, yurt ortamlarında da bu güven ve samimiyet duygusunun öğrencileri memnun ettiğini anlatan Albayrak bu ilgiye kanıt olarak da şunu gösterdi:

“Eskiden yurtlarımız okullar açıldığı zaman dolar Ocak gibi boşalırdı. Ancak şimdi yapılan iyileştirmelerin de etkisiyle Mayıs’a kadar dolu.

Devlet yurtlarında 143 bin kız öğrenci kalıyor.

Nergis DEMİRKAYA / İNTERNETHABER - 25 Kasım 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.