Ünlü Türkolog Melikoff öldü

Ünlü Türkolog Melikoff öldü

Ünlü Türkolog Melikoff öldüAlevilik ve Bektaşilik konusundaki araştırmalarıyla tanınan Türkolog İrene Melikov, Fransa'nın...

A+A-

Ünlü Türkolog Melikoff öldüÜnlü Türkolog Melikoff öldü

Alevilik ve Bektaşilik konusundaki araştırmalarıyla tanınan Türkolog İrene Melikov, Fransa'nın Strasbourg kentinde tedavi gördüğü Haut Pierre Hastanesi'nde öldü. 1917 yılında Azerbaycan'ın Bakü kentinde doğan ve yaşamının önemli bir bölümünü Fransa'nın Strasbourg kentinde geçiren İrene Melikov, yarın düzenlenecek törenle Paris'de defnedilecek.

Bektaşi kültürüne ilişkin araştırmalarıyla da tanınan İrene Melikov'a, geçen yıllarda Hacı Bektaş şenliklerinde uluslararası ödül verilmişti. İrene Melikov, bir süre önce Alevi inancından bir babanın, zorunlu din ve ahlak derslerine itirazına ilişkin Türkiye aleyhine açtığı davada, iddia makamının savunmasında danışman olarak yer almıştı.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Araştırmacı-Yazar ve Türkolog Prof. Dr. Irene Melikoff'un vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı şöyle: "Değerli Araştırmacı-Yazar ve Türkolog Prof. Dr. Irene Melikoff'un aramızdan ayrılışını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türkolojiye katkılarıyla kültürümüzün gelişmesine önemli hizmetlerde bulunan, saygın bir bilim insanı olarak seçkin ödüller alan Irene Melikoff, her zaman sevgi ve saygıyla hatırlanacak, geride bıraktığı zengin bir birikim ürünü olan eserleriyle yaşamaya devam edecektir.

Çalışmalarıyla beğeni ve takdir toplayan Irene Melikoff'un vefatından duyduğum üzüntüyü bir kez daha ifade ederek, yakınlarına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum."

***

İrene Melikov hayatını kaybetti

Alevilik ve Bektaşilik konusundaki araştırmalarıyla tanınan Türkolog İrene Melikov, yaşamını yitirdi.

1917 yılında Azerbaycan'ın Bakü kentinde doğan ve yaşamının önemli bir bölümünü Fransa'nın Strasbourg kentinde geçiren İrene Melikov, yarın düzenlenecek törenle Strasbourg'da defnedilecek.

Bektaşi kültürüne ilişkin araştırmalarıyla da tanınan İrene Melikov'a, geçen yıllarda Hacı Bektaş şenliklerinde uluslararası ödül verilmişti.

İrene Melikov, bir süre önce Alevi inancından bir babanın, zorunlu din ve ahlak derslerine itirazına ilişkin Türkiye aleyhine açtığı davada, iddia makamının savunmasında danışman olarak yer almıştı.

9 Ocak 2009

Ünlü araştırmacı İrene Melikov Strasbourg'da hayatını kaybetti

Alevilik ve Bektaşilik konusundaki araştırmalarıyla tanınan Türkolog İrene Melikov, Fransa'nın Strasbourg kentinde tedavi gördüğü hastanede öldü. 1917'de Azerbaycan'ın Bakü kentinde doğan ve yaşamının önemli bir bölümünü Fransa'nın Strasbourg kentinde geçiren İrene Melikov, bugün düzenlenecek törenle Paris'de defnedilecek. Melikov, bir süre önce Alevi bir babanın, zorunlu din ve ahlak derslerine itirazına ilişkin Türkiye aleyhine açtığı davada, iddia makamının savunmasında danışman olarak yer almıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Melikov'un vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı.

SABAH - AA - 10 Ocak 2009

Azerbaycanlı Türkolog Melikov vefat etti

Alevilik ve Bektaşilik konusundaki araştırmalarıyla tanınan Türkolog İrene Melikov, Fransa’nın Strasbourg şehrinde tedavi gördüğü Haut Pierre Hastanesi’nde öldü.

1917 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de doğan ve yaşamının önemli bir bölümünü Fransa’da geçiren Melikov, bugün Paris’te düzenlenecek törenle defnedilecek.

Bektaşi kültürüne ilişkin araştırmalarıyla da tanınan İrene Melikov’a, geçen yıllarda Hacı Bektaş şenliklerinde uluslararası ödül verilmişti.

10 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.