Ünsal ÖZTÜRK : Hakk Erenlerinin Yol'u Başta da Ayrıydı Şimdi de Ayrıdır

Ünsal ÖZTÜRK : Hakk Erenlerinin Yol'u Başta da Ayrıydı Şimdi de Ayrıdır

Ünsal ÖZTÜRK : Hakk Erenlerinin Yol'u Başta da Ayrıydı Şimdi de AyrıdırReha Çamuroğlu’nun düzenlediği “Alevi...

A+A-

Ünsal ÖZTÜRK : Hakk Erenlerinin Yol'u Başta da Ayrıydı Şimdi de AyrıdırÜnsal ÖZTÜRK : Hakk Erenlerinin Yol'u Başta da Ayrıydı Şimdi de Ayrıdır

Reha Çamuroğlu’nun düzenlediği “Alevi iftar” yemeğine Başbakan Recep Tayip Erdoğan da katıldı. Başbakan bir konuşma yaptı. Reha Çamuroğlu düzenlediği “iftar”dan mutlu görünüyor. Alevilere bağırmaya, çağırmaya ve hakaretlere devam ediyor. Yaptığı bir açıklamada kendisinin iyi bir yazar olduğunu, kendisinin yazdıklarından daha iyi yazanlar olursa onların peşinden gideceğini söylüyor. “Söz konusu arkadaşlar, daha samimi, daha iyi şeyler yapsınlar. Yazdıklarımızdan daha iyisini yazsınlar. Biz de onları takip edelim, sevinelim” diyor. Çamuroğlu’nun yazdıklarını Başbakan da yazabilir. Çünkü her ikisinin de görüşleri birbirini tutmaktadır. Başbakan çatal bıçak kullanılmayan “iftar”da yaptığı konuşmada “Biz aynı kaptan yiyen aynı tastan içen insanlarız” dedikten sonra “dinin bir sahibi var, o da yüce Allah’tır” dedi. Bu sözleri Çamuroğlu huşu içinde dinledi, kendinden geçti. Gözleri buğulandı, yüreği burkuldu, içi sızladı. Allah’ı aklına getirdikçe bir kere daha yaptığı işin doğruluğunu düşündü.

Doğrudur, dinin sahibi Allah’tır. Adem’in ve Havva’nın, Şeytan’ın da sahibi Allah’tır. Adem ile Havva’dan doğan 72 milletin arasına Şeytanı gönderen kendisidir. Şeytan Havva’yı kandırmış, yasak meyveye birlikte Adem’e yedirmişlerdir. Adem ile Havva cennet sürgünüdürler. Evet, dinin sahibi Allah’tır. İnsanları dinlere ve mezheplere bölen odur. İnsanlar, Hıristiyan, Müslüman, Musevi gibi dinlerdendirler. Her birinin ayrı kitabı vardır. Bu dinler ve mezhepler birbirini kırmaktadırlar. Müslümanlar Hıristiyanları, Museviler Müslümanları öldürmektedir. Allah ise seyretmektedir. Doğrudur, dinler ve mezhepler 72’de vardır.

Hakk Erenlerinin ise dini ve mezhebi yoktur. Yol vardır. Yol din değildir. Hakk Erenlerinin Yol’u Allah’a bağlı değildir. Hakk Erenlerinin Yol’u Hakk’a bağlıdır. Hakk Yol’unda dinin ne işi var? Hakk Erenlerinin Yol’unda Şeytan’ın ne işi var?

Allah dinin sahibidir. Allah doğrunun ve yanlışın sahibidir. Hayır ve Şer Allah’tandır. Her ikisi de bir gömlektedir, birbirlerini yemektedirler. Şer Havva’dır, Hayır ise Adem’dir. Adem Hayır’dır ama Havva’nın koynundadır. Bu yüzden Hayır lekelidir. Şer’in koynundaki Hayır’dan hayır gelir mi?

Hakk Erenlerinin yolu Hakk’a bağlıdır. Hakk doğruluğun sahibidir, eğri yoktur. Hakk Yol’unda din yoktur.

Evrenin hakimi Hakk’tır. Hakk İkrar ve İman’dır. Hakk Erenleri ikrar ve imanı bilirler, Hayır ve Şer ile işleri yoktur. İkrar ve İman birdir, bir gömlektedir. Hakk hakikattir, hakikat doğruluktur ve halkımızın kalbinde bir noktadır. Nokta Hakk’tır. Hakk Erenlerinin yolunda, evlilikte kadın ve erkek birbirine ikrar verir. Yol’a alınırken de ikrar vardır. Şeytan ceme giremez. Çünkü cemde sorgu-sual vardır. Hakk Erenleri Naciye evlatlarıdır.

Dünyaya iki geliş yolu vardır. Biri lanettir, diğeri rahmettir. Biri yaratılmışta, diğeri doğmuştadır. Yaratılanlar Adem ile Havva’dır ve Allah’a tabidir. Allah dünyanın sahibidir. Dünyadaki bütün doğru ve yanlıştan sorumludur. Hakk ise evrenin hakimidir ve doğrudur. Naci ile Naciye Hakk’a tabidir. Hakk ile Allah arasında ikrar vardı. Allah ikrarı bozmuştur. Ateşi bir yana bırakmış, ademi çamurdan yapmıştır. Sır kâtibi Şeytanı azdırmıştır. Şeytan kötü yola düşmüş, insanı Yol’dan çıkartmaya çalışmaktadır.

Ulu divan kurulacak. Sorgu sual olacak, Hakk yolundan çıkanlardan hesabını soracak! Hakk ile ikrarı bozan Allah Ulu Divan’da hesap verecektir. Ulu Divan’da ak defterde yazılı olanlar, yani Hakk’ı söyleyenler kurtulacak; kara defterde yazılı olanlar, yani Allah’ı söyleyenler hesaba hazır olsunlar!

Başbakan dini söyledi, dinin sahibinin Allah olduğunu söyledi. Doğruyu söyledi. Çamuroğlu dinledi. “İftara” katılan, çatal bıçak kullanmayan kullar dinledi. Başbakanın söyledikleri ferman gibidir.

Hakk Erenlerinin Yol’unda doğruluk vardır. Yani doğruluk Hakk’tır. Gidilecek Yol Naci ile Naciye yoludur. Naci ile Naciye yolu Kubbei Rahman’dan gelmektedir, bu yüzden Hakk’tır. Yol’un din ile Adem ve Havva ile ilişkisi yoktur.

Hakk Erenleri’nin yolu başka bir âlemden gelmektedir ve Hakk’tır. Başta da ayrıydı, şimdi de ayrıdır.

Ünsal ÖZTÜRK
12 Ocak 2008
KAYNAK : http://www.network54.com/Forum/594414/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.