Unutturmayacak veda

Unutturmayacak veda

Unutturmayacak veda ADANA - Devlet Tiyatroları 10. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, unutulmayacak bir başyapıtla sona erdi. Genco Erkal’ ın yazıp...

A+A-

Unutturmayacak veda Unutturmayacak veda

ADANA - Devlet Tiyatroları 10. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, unutulmayacak bir başyapıtla sona erdi. Genco Erkal’ ın yazıp yönettiği ve rol aldığı , “Sivas’93”, izleyenleri duygu seline kaptırdı. Ayakta alkışlanan Genco Erkal’ın, “Unutmayın” sözleriyle noktalanan oyun sonrasında, sanatçıları uzun süre alkışlayan ve 8 kez sahneye döndüren tiyatroseverler, adeta, “Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” mesajı verdi.

Bir ay boyunca tiyatroseverleri sahne önünde buluşturan, çok sayıda yabancı sanatçı ve toplulukları ağırlayan, Halit Ziya Uşaklıgil’ in Memnu” , Orhan Kemal’ in “Eskici Dükkânı gibi yerli başyapıtlara sahne olan festival, geçen cumartesi ve pazar günü Dostlar Tiyatrosu’nun sunduğu “Sivas’93” ile bir kez daha sonlandı.

Bu yılın en çok konuşulan yapıtı olan belgesel nitelikteki oyunu, Adanalı sanatseverler büyük ilgi ile izledi. Fazıl Say’ ın müziğini yaptığı “Sivas’93” ile verilen mesaj ise kuşkusuz çok önemliydi. Adı, Genco Erkal ile anılan ve bütünleşen, tüm sanat dünyasında yılın oyunu olarak yerini alan oyun, sonuna dek çok büyük sessizlik içinde izlendi.

Bravo, varolun, yaşayın” seslerinin yanı sıra özellikle bazı hanım seyircilerin duygulanıp gözyaşına boğulduğu ve hıçkırıklarla ağladığı gözlenirken, Dostlar Tiyatrosu oyuncuları Meral Çetinkaya, Yiğit Tuncay, Nilgün Karababa, Murat Tüzün, Çağatay Mıdıkhan ve Saliha Şirvan Akan , Genco Erkal ile birlikte sekiz kez sahneye dönüp tiyatroseveri selamladı.

Daha sonra sahneye çıkan ADT Müdürü Ahenk Demir , Genco Erkal’a katılımlarından dolayı teşekkür ve anı plaketi verdi.

SAVAŞ KÜRKLÜ / Cumhuriyet - 29 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.