Uras Alevilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı

Uras Alevilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı

Uras Alevilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı(AHA Özel) - İstanbul Bağımsız milletvekili Ufuk Uras:  Alevi toplumuna yönelik laik ve demokratik...

A+A-

Uras Alevilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdıUras Alevilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı

(AHA Özel) - İstanbul Bağımsız milletvekili Ufuk Uras:  Alevi toplumuna yönelik laik ve demokratik açılımların biran önce yapılmasına ihtiyaç var

ANKARA - İstanbul Bağımsız milletvekili Ufuk Uras, Alevi toplumuna yönelik laik ve demokratik açılımların bir an önce yapılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'ndan söz alan Uras, Alevi toplumuna haklar verilmesinin, egemenliğin, demokrasinin ve Cumhuriyetin güçlenmesine yol açacağını söyledi. "Herkesin gönüllü yurttaş olmasını sağlar, bir arada yaşama iradesini güçlendirir" diyen Uras, Alevi vatandaşların İstanbul’da yaptığı mitingin üstünden bir yıl geçtiğini, buna rağmen bir ilerleme sağlanamadığını savundu.

Alevi yurttaşların "somut adım atılmamasını ve çalıştaylarla vakit kaybedilmesini bir tür oyalama olarak değerlendirdiğini" ifade eden Uras, "Alevi toplumuna yönelik laik ve demokratik açılımların bir an önce yapılmasına ihtiyaç vardır" dedi. (BM)
 
KAYNAK : Alevihaber.com - 11 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.