Uras: Baykal solun Necmettin Erbakanı

Uras: Baykal solun Necmettin Erbakanı

Uras: Baykal solun Necmettin Erbakan’ı ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in...

A+A-

Uras: Baykal solun Necmettin Erbakan’ıUras: Baykal solun Necmettin Erbakan’ı

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in türbana ilişkin anayasa değişikliğinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’ndaki “Türkiye’de laiklik, Kuzey Kore ve eski SSCB’dekinden farklı olarak, insan haklarına dayalı ve demokratik bir laikliktir” yönündeki sözlerine itiraz etti. “Orada hakim din Budizm. Dolayısıyla yönetime ilişkin kurallar getiren semavi din anlayışı olmadığı için laiklik de yok. Çünkü din problemi yok. Çiçek, internetten araştırsa bulabileceği basit bir ansiklopedik bilgidir” dedi. Uras, CHP lideri Deniz Baykal’ı da eleştirdi. Baykal’ın Kuran’dan ayetler okuyarak laikliği savunduğunu söyleyen Uras, “Diyelim ki dini metinlerde türbana fetva var, Deniz Baykal şimdi türbana özgürlüğü mü savunacak?” diye konuştu.

AKŞAM’ın sorularını yanıtlayan Uras, CHP ve AKP’ye yönelik ilginç değerlendirmeler yaptı. AKP’nin “kendine Müslüman ve demokrat” olduğunu, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesini hâlâ değiştirmediğini belirten Uras, “İnsanların başının üzerindeki yasağı kaldırmaya çalışıp, kafanın içindeki yasakların sürmesi kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

AKP KENDİNE MÜSLÜMAN

AKP’YE ELEŞTİRİ: AKP, kendine Müslüman, kendine demokrat bir düşüncede.

TÜRBAN İÇİN PERAKENDE DÜZENLEME OLMAZ: Türbanda boşa kürek çekildiğini düşünüyorum. Perakende değişiklik olmaz. Özgürlükçü bir anayasa değişikliği olsa idi, bu sorunları muhtemelen yaşamazdık.

KALDIRIM DEĞİŞTİRMEYENE OY VERECEĞİM: Bizde yasalar, kaldırımların değişmesi gibi sürekli değişiyor. Kendi bölgemde hangi aday kaldırımları değiştirmeyeceğini taahhüt ediyorsa ona oy vereceğimi şimdiden deklare ediyorum.

YEREL SEÇİMDE ORTAK ADAY: Sol, ortak aday çıkaracak. Çalışacağız. Çok kimlikli, çok kültürlü adaylardan yanayız.

PARLAMENTO, OSMANLI SARAYI GİBİ: Türk parlamentosunun 5 bin çalışanı var, Osmanlı Sarayı’nda da 5 bin çalışan varmış. Şu an bizde kaç padişah var bilmiyorum ama çalışan sayısı değişmiyor.

Ebru TOKTAR / ANKARA - AKŞAM - 19 Şubat 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.