Uras'tan Uğur Mumcu çıkışı

Uras'tan Uğur Mumcu çıkışı

Uras'tan Uğur Mumcu çıkışıÖDP Genel Başkanı Uras'tan soru önergesi.ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Balıkesir'in Bandırma...

A+A-

Uras'tan Uğur Mumcu çıkışıUras'tan Uğur Mumcu çıkışı

ÖDP Genel Başkanı Uras'tan soru önergesi.

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Uğur Mumcu Caddesi ve Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'nin isminin değiştirilmesiyle ilgili olarak, ''Yakın tarihimize mal olmuş isimlerle oynamak yerine, NATO Caddesi gibi isimlerin değiştirilmesi daha uygun olmaz mıydı?'' diye sordu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Uras, Bandırma Belediye Meclisince 6 Ekim 2007'de alınan karar gereği, Uğur Mumcu Caddesi'nin adının Mehmetçik Caddesi, Ahmet Taner Kışlalı Caddesinin adının da Şehitler Caddesi olarak değiştirildiğini belirtti.

Uras, bu çerçevede, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

''AK Parti belediyesinin, yakın tarihimize mal olmuş isimlerle oynamak yerine, NATO Caddesi gibi cadde isimlerini değiştirmesi daha uygun olmaz mıydı?

Her fırsatta (farklılığımız zenginliğimiz) deyip, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı gibi isimlerle Mehmetçik simgesini karşı karşıya getirmek gibi bir tutum kabul edilebilir mi?''

A.A.  - 20 Kasım 2007

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.