Uşak'ta Alevi Kültür Derneği Açıldı

Uşak'ta Alevi Kültür Derneği Açıldı

Uşak'ta Alevi Kültür Derneği AçıldıUşak Alevi Kültür Derneği düzenlenen törenle açıldı.  İslice mahallesindeki...

A+A-

Uşak'ta Alevi Kültür Derneği Açıldı
Uşak'ta Alevi Kültür Derneği Açıldı

Uşak Alevi Kültür Derneği düzenlenen törenle açıldı.  İslice mahallesindeki açılış törenine AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP İl Başkanı Mahmut Ünal ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nacar katıldı.

Alevilerin yıllardır dışlandığını ve yok sayıldığını ifade eden CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, devletin farklı inançlara sahip vatandaşlara eşit mesafede olmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Alevilerin son yıllarda kendilerini daha rahat ifade etme imkanı bulduğunu da belirten Yılmaz, "Uşak'taki alevi kardeşlerimizin sorunlarını biliyoruz. Ülkemizdeki alevi kardeşlerimizi yıllardır, hep dışlandı ve yok sayıldı. Ancak aleviler her zaman Atatürkçü ve çağdaş bir düşünceye sahip oldular. Hiçbir zaman fanatik olmadılar. Aleviler bugün kendilerini daha rahat ifade edebiliyorlar ama bu yetmez. İhtiyaç duyulan Cemevleri inşa edilmeli. Diyanet İşler Başkanlığı bu konuda gerekli adımları bir an önce atmalı. Devlet de tüm inançlara aynı mesafede yaklaşmalı. Biz siyasetçiler olarak bu konuda devlete destek olmaya hazırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dernek açılışı gerçekleştirildi.

Haberler.com - AA - 26.07.2011

Uşak'ta Alevi Kültür Derneği Açıldı

Uşak Alevi Kültür Derneği Açılışı Renkli Görüntülere Sahne Oldu..

Uşak'ta yaşayan bir grup Alevi'nin gayretleri ile kurulan Alevi Kültür Derneği'nin İslice Mahallesi Oto Sokak'ta bulunan hizmet binası açılışı bu gün gerçekleştirildi..

Uşak'ta yaşayan ve sayıları hiçte azımsanmayacak kadar kalabalık olan Alevi vatandaşlar kendilerini daha iyi ifade edebilmek ve bir araya gelerek haklarını aramak maksadı ile kurdukları Alevi Kültür Derneğinin hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi..,

Türk Milletinin kültür zenginliğinin bir meyvesi olan ve Türklerin Anadolu'daki varlığının sürdürmesinde ciddi katkıları olduğu bilinen Alevi vatandaşlar kurdukları sivil toplum örgütleri vasıtası ile inançlarını anlatabilme önyargıları kırıp birliğin tesisine katkı sağlama gayretlerini sürdürüyor..

Alevi vatandaşlardan oluşan bir grup girişimcinin özel gayretleri ile kurulan Alevi Kültür Derneğinin açılışı bugün Akparti Milletvekili İsmail Güneş, CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Nejat Çolak, Belediye Başkan Yardımcısı Bedii Beşkazalıoğlu Dernekler Masası Müdürü Hüseyin Sayan ve kalabalık bir grup vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi..

Dernek Başkanı Fikret Sağdemir yaptığı açılış konuşmasında birliğe beraberliğe ve kardeşliğe vurgu yaparak katılımcıları selamladı..

Güneş'in ardından kürsüye CHP. Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz davet edildi.. Yılmaz yaptığı konuşmada Alevile bu ülkenin birliğine beraberliğine çok ciddi katkıları olan Yurttaşlarımızdır, büyük çoğunluğu memleketine Milletine bağlı Atatürk'çü ve çağdaş insanlardır.. Tarih boyunca Milletimize olumlu katkıları olmuştur, ona rağmen malesef hep ezilen hor görülen olmuşlardır. Ne yazık ki tarihin bir çok döneminde zulumler hatta katliamlar yaşamışlardır. Bunun en son örneğini de Sivas ta Madımak Katliamında yaşadık.. Kimliklerini bile söylemekten imtina ettiklerine çok şahit olduk artık bu duruma son verilmeli ve Aleviler kimliklerini hiç çekinmeden söyleyebilmelidirler..Demokrasinin ve laikliğin gereği olarak Devlet bütün mezhep ve dinlere eşit mesafede olmalıdır, dolayısı ile nasıl ki camiler, kiliseler açılıyor aynı o şekilde Alevilerin de ibadetlerini yapabilecekleri, toplanıp sohbet edebilecekleri cenazelerini kaldırabilecekleri Cemevlerini rahatlıkla açabilmelidir. Diyanet bunun için üzerine düşenleri yerine getirmelidir. Bizler de hem toplumun birer ferdi olarak hem de siyasetçiler olarak üstümüze düşeni yapmalıyız, ben şahsım adına bu konularda yapılacak çalışmalara her zaman destek olacağımın sözünü veriyorum.. Bu derneğin kuruluşunda ve bu açılışta emeği geçenlere teşekkür ediyor memleketimizi için hayırlı olmasını diliyorum dedi..

Uşak Haber Merkezi - 26 Temmuz 2011 Salı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.