Üskül: Türban kararında AİHM haklı

Üskül: Türban kararında AİHM haklı

Üskül: Türban kararında AİHM haklıTBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı AKP’li Zafer Üskül, Avrupa İnsan Hakları...

A+A-

Üskül: Türban kararında AİHM haklıÜskül: Türban kararında AİHM haklı

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı AKP’li Zafer Üskül, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), Fatma Karaduman ve Sevil Tandoğan adlı öğretmenlerin başörtüsüyle ilgili yaptığı başvuruya verdiği “ret” kararında haklı olduğunu söyledi.

Üskül, TBMM’de AİHM’nin “türban” kararını değerlendirirken, mahkemenin bir Hıristiyan öğretmenin haç taşıma başvurusunu da aynı gerekçeyle reddettiğini anımsattı. Üskül şunları söyledi:

“Devlet bütün inanç, düşünce ve etnik köken açısından insanlara eşit mesafede olmak zorundadır. Devletin memurları da bu yükümlülüğü yerine getirmek durumundadır. Bunu gerçekleştirebilmek için de devlet memurları, dini inanç, düşünce ve etnik kökenini ortaya koyacak simge ve işaretler kullanamaz. Aksi takdirde hizmet alan ve veren arasında eşitliksiz davranışlar ortaya çıkabilir. Memurlar devletin izin verdiği şeyler dışında bir işaret taşıyamaz.”

ÖNDER YILMAZ Ankara
MİLLİYET - 5 Haziran 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.