Utanç soruşturması

Utanç soruşturması

Sivas katliamının 18. yılında Madımak Oteli'nin önünde yapılmak istenen anmaya katılanlara önce gaz bombasıyla müdahale edildi, şimdi de soruşturma...

A+A-

Sivas katliamının 18. yılında Madımak Oteli'nin önünde yapılmak istenen anmaya katılanlara önce gaz bombasıyla müdahale edildi, şimdi de soruşturma açıldı.

30 Haziran'da, Madımak Oteli'nin Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülmesi nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Sivas Valisi Ali Kolat, bina önünde toplanıp anma ve basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyeceğini, yapanlar hakkında işlem yapılacağını açıklamıştı.

2 Temmuz'da da otelin önünde anma etkinliği düzenlemek isteyenlere izin verilmedi ve sadece hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları otelin önüne alındı. Otele yürümek isteyenlere polis cop ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturmaya gerekçe olarak, Sivas Demokrasi Platformu'nun organize ettiği etkinliğin, Valilikçe yasaklanan bir alanda yapılması gösterildi.

"Anayasal hakkımızı kullandık"

Soruşturma kapsamında, anma etkinliğini tertipleyen Demokrasi Platformu Başkanı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Temsilcisi Hidayet Yıldırım, komite üyeleri Hacı Bektaş Veli Derneği Şube Başkanı Cahit Albayrak, Alevi Kültür Derneği yöneticisi Niyazi Erden, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı İbrahim Erdoğan, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Başkanı Muzaffer Deniz, Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Cevat Aktaş ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl yöneticisi Hüseyin Erol hakkında yarın (8 Temmuz) savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Demokrasi Platformu üyeleri, anma etkinliğinden dolayı yürüyüş yaptıklarını ve bunun "anayasal bir hak" olduğunu söyledi.

Alevi örgütleri ve katliamda yakınlarını kaybedenlerin "Utanç Müzesi" olmasını istedikleri eski Madımak Oteli, kamulaştırıldıktan sonra Bilim ve Kültür Merkezi olarak düzenlendi. Valilik, otelin, kamu binası olması hasebiyle bina önünde artık anma etkinliği yapılamayacağını açıklasa da katliamda yakınlarını kaybedenler, Utanç Müzesi olana dek anmaları bina önünde yapacaklarını açıkladı.(bianet)

Birgün - 7 temmuz 2011
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.