VAKB, tartışma yaratan paneli neden düzenlediğini değerlendirdi

VAKB, tartışma yaratan paneli neden düzenlediğini değerlendirdi

VAKB, tartışma yaratan paneli neden düzenlediğini değerlendirdi:'Alevilerin bir araya gelmeleri şart olmuştur artık!' Hallac Medien- Daha önce,...

A+A-

VAKB, tartışma yaratan paneli neden düzenlediğini değerlendirdiVAKB, tartışma yaratan paneli neden düzenlediğini değerlendirdi:

'Alevilerin bir araya gelmeleri şart olmuştur artık!'

Hallac Medien- Daha önce, CEM AAF ve Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun konuyla ilgili degerlendirmelerine yer verirken belirttiğimiz gibi, Viyana Alevi Kültür Birliği'nin, 1 Haziran Pazar günü yapılacak panelle ilgili değerlendirmesini de yayımlıyoruz.

VAKB'nin böyle bir etkinliği neden yaptığıyla ilgili açıklamanın (içeriğine dokunmadan) geniş bir özeti, aşağıdaki gibidir:

''Viyana Alevi Kültür Birliği VAKB, 1 Haziran 2008 tarihinde önemli bir açık oturum düzenlemektedir. Bu açık oturuma Türkiye’den CEM Vakfı Başkanı Prof. Dr. Sayın İzzettin Doğan ve Almanya ABF Dedeler Kurumu Başkanı Sayın Cafer Kaplan konuşmacı olarak davetli.

Bilindiği gibi 2008 yılı Avrupa Birliği tarafından ‘’Kültürler Arası Diyalog Yılı’’ ilan edilmiştir. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar içinde 27 Mart 2008’de derneğimiz ‘’Kültürler Arası Diyalog’’ başlıklı bir kokteyl düzenlemiş ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcilerini davet ederek onlarla diyalog başlatmıştı. Bu açılım çerçevesinde derneğimiz Alevi kurumları ile diyalog başlatarak, Alevilerin birlik ve beraberlik sağlamalarına katkı amaçlı olarak bu açık oturumu proğramladı. Açık oturum proğramına davet ettiğimiz Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Turgut Öker zamanı olmadığı için katılamayacaklarını bildirmiş bulunmaktadır. Bu vesile ile proğramımız Prof. Dr. Sayın İzzettin Doğan ve Sayın Cafer Kaplan dede ile sınırlı olacaktır.

Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar Alevilerin bir araya gelmelerini ve birlikte hareket etmelerini önemser hale gelmiştir. Bu ortamda AKP hükümetinin Alevilere yönelik siyasi amaçlı düzenledikleri ‘’Muharrem İftarı’’ yemeğine Alevilerin birlik ve beraberlik göstererek katılmadıkları gibi, kendi aralarında bu birlik ve beraberliklerini daha sıcak diyaloğa dönüştürmeleri önemli hale gelmiştir. Prof. Dr. İzzettin Doğan ve Cafer Kaplan, bu amaçla davet edilmiş ve açık oturumun ‘Aeviliğin Dünü, Bugünü ve Yarını’ içerikli olmasına karar kılınmıştır.''

Hatırlanacağı üzere, bu etkinlikle ilgili kurumlar arasında süren iç tartışmaların medyaya yansıması, CEM AAF'nin Almanya ABF ve Avrupa ABK'nu kınayan ve protesto eden bir basın bildirisi yayımlasıyla başlamıştı. (Viyana)

KAYNAK : www.hallac.org - 30 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.