Vakit 2 Temmuz provokasyonuna TMMOB'a saldırarak devam ediyor

Vakit 2 Temmuz provokasyonuna TMMOB'a saldırarak devam ediyor

Vakit 2 Temmuz provokasyonuna TMMOB'a saldırarak devam ediyor   Yarın Sivas başta olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinde binler...

A+A-

Vakit 2 Temmuz provokasyonuna TMMOB'a saldırarak devam ediyorVakit 2 Temmuz provokasyonuna TMMOB'a saldırarak devam ediyor  

Yarın Sivas başta olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinde binler 2 Temmuz katliamını unutturmamak için yürümeye hazırlanıyor. Gerici Vakit gazetesi ise geçen hafta başlattığı 2 Temmuz provokasyonuna TMMOB’a saldırarak devam ediyor.

Gerici yayın çizgisini saldırgan yayıncılıkla birleştiren Vakit gazetesi 2 Temmuz öncesi provokasyonlarına devam ediyor. Geçen haftasonu, Sivas’ta düzenlenecek 2 Temmuz mitingine karşı propoganda yaparak “Yine Sivas’ı seçtiler” başlıklı bir haber yapan gazete şimdi de 2 Temmuz vesilesiyle basın açıklaması yapan TMMOB’a saldırdı.

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı tarafından yapılan “Sivas‘ı Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız!” başlıklı basın açıklamasını “Provokatörlere TMMOB desteği"
haberiyle duyuran Vakit “Bazı çevrelerin yarın Sivas’ta gerçekleştireceği provokasyon amaçlı mitinge TMMOB’den destek geldi” dedi.

TMMOB'un açıklaması

Soğancı’nın “Sivas katliamını unutturmak isteyenlere inat, “O gün yanan o aydınlık yüzlerin ışığını söndürmeye, emekçi sınıfların yeni bir dünya kurma yolundaki umutlarını yok etmeye çalışanlara inat TMMOB her 2 Temmuz‘da olduğu gibi bu yıl da dost örgütlerle birlikte omuz omuza duracak. Sivas katliamını Türkiye‘nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasiye, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırı olarak gören TMMOB, bu yıl da işçilerle, kamu emekçileriyle, gençlerle, aydınlarla sesini, ellerini, öfkesini birleştirerek, "Başka Bir Yaşam, Başka Bir Türkiye, Başka Bir Dünya Mümkün" diyecek” sözleriyle 2 Temmuz anma programlarına destek açıklaması yaptığı duyuru, Vakit gazetesinin gözünde provokatörere destek anlamına geliyor.

TMMOB’un açıklamasında tanımladığı işçiler, kamu emekçileri, gençler ve aydınlardan oluşan 2 Temmuz anma programlarının katılımcıları ise Vakit gazetesinin gözünde provokatör. Gazetenin mitinge katılacak olan binlerce insana bu yakıştırmayı yapmasının nedeni ise merak konusu.

Sendika.org - 01 Temmuz 2009

İLGİLİ HABERLER :

2 Temmuz öncesi provokasyon Vakit'i

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.