VAKİT Alevilere Saldırmaya Devam Ediyor

VAKİT Alevilere Saldırmaya Devam Ediyor

VAKİT Alevilere Saldırmaya Devam Ediyor(AHA Özel Haber) Şeriatçı Vakit Gazetesi provokasyonlarına devam ediyor. Ankara’da dün gerçekleştirilen...

A+A-

VAKİT Alevilere Saldırmaya Devam EdiyorVAKİT Alevilere Saldırmaya Devam Ediyor

(AHA Özel Haber) Şeriatçı Vakit Gazetesi provokasyonlarına devam ediyor. Ankara’da dün gerçekleştirilen Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Kurulu'nu, erinip üşenmeden, muhabir göndererek yakından takip eden Vakit Gazetesi, Genel Kurulda bir konuşma yapan Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez için “SÖZDE ALEVİ” terimini kullandı.

Sözde Alevi'den Kur'an'a tepki” başlığıyla gazetenin 8.sayfasında verilen haberde; “Kurulda konuşan Hacı Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Aleviler adına siyaset yapan, Atatürk devrimlerini savunan sosyal demokrat parti temsilcilerinin konuşmalarında Kur'an-ı Kerim ve hadisleri referans almalarını doğru bulmadığını ifade etti” denilerek bu konuşmayı “Kur'an'a tepki” olarak okuyucularına duyurdu.

Aydınları, laik ve demokratik düzeni savunan kişi ve kurumları, şeriatçı, eli kanlı yobaz sürülerine hedef göstermesi ile gündemden düşmeyen Vakit Gazetesi, son dönemde, Alevi kurum başkanlarına yönelik saldırgan ve hedef gösteren bir tutum sergiliyor. İşte şeriatçı Vakit Gazetesi’nin haberi:

Sözde Alevi'den Kur'an'a tepki

Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Kurulu'nda konuşan Dernek Başkanı Tekin Özdil, "Alevilerin değerlerinin bilinmesi ve kimliklerinin tanınması gerekiyor" dedi. Sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Özdil, Alevi örgütlenmesinin de ciddi bir gelişim gösterdiğini belirterek, "Alevi örgütlenmesi son 18 yılda tarihte 500 yılda aldığı yolun 10 katını kat etmiştir" diye konuştu. Kurulda konuşan Hacı Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise, Aleviler adına siyaset yapan, Atatürk devrimlerini savunan sosyal demokrat parti temsilcilerinin konuşmalarında Kur'an-ı Kerim ve hadisleri referans almalarını doğru bulmadığını ifade etti. Genel kurula CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız ile Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser de katıldı. (Vakit – 30 Mart 2008)

Alevi Haber Özel Haber - 30 Mart 2008

İLGİLİ HABERLER :

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.