Vakit Çarpıtmaya devam ediyor

Vakit Çarpıtmaya devam ediyor

Vakit Çarpıtmaya devam ediyorBir süre önce Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın "terbiyesiz ve ahlaksız" nitelemeleri...

A+A-

Vakit Çarpıtmaya devam ediyorVakit Çarpıtmaya devam ediyor

Bir süre önce Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın "terbiyesiz ve ahlaksız" nitelemeleri ile yerden yere vurduğu AKP şakşakcısı Şeriatçı yayın organı Vakit Gazetesi olayları çarpıtmaya devam ediyor. Karabük Belediye Başkanının Yazar Latife TEKİN'i susturmasını “Dişi Nesin” provokasyonu olarak niteleyen Vakit Gazetesi, kameralar önünde gerçekleşen ve herkesin tanık olduğu olayları çarpıtarak, Latife TEKİN'in provaktör olduğunu ilan etti. Sivas Katliamında Aziz Nesin'i hedef tahtasına koyan gerici- şeriatçı - faşist zihniyet yeni MADIMAKLARIN uzak olmadığını gösteriyor. Latife TEKİN'in "MADIMAK'I ANIMSADIM" demesi bu anlamda büyük önem taşıyor. İşte Vakit'in haberi;

“Dişi Nesin” provokasyonu

Karabük Kültür Sanat ve Sanayi Festivali çerçevesinde geçtiğimiz gün düzenlenen “Kentleşme, Sanayi ve Edebiyat” konulu konferans tam bir provokasyona sahne oldu.
 
Karabük Kültür Sanat Derneği’nin davetlisi olarak konferansa katılan yazar Latife Tekin, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Karabük halkına hakarete kalkışınca, Belediye Başkanı Hüseyin Erer’in müdahalesiyle karşılaştı. Hakaret etmemesi ve siyasi açıklamalar yapmaması konusunda uyarılan yazar Tekin, daha da hırçınlaşarak olay çıkardı. Provokasyonu fırsat bilen kartel de olayı, gerçek zemininden uzaklaştırarak, “AKP’li başkan yazarı susturdu” şeklinde başlıklarla duyurdu.

“BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET ETTİ”

Vakit’e açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Erer, olayın tamamen bir provokasyon olduğunun altını çizdi. Bir kültür festivalinde yazarın siyaset konuşmaya başladığını ve hakaretler yağdırmaya başladığını aktaran Erer, “Söyleşinin başlığı ‘Kentleşme, sanayi ve edebiyat’ idi. Hanımefendi günlük siyasetle ilgili konuşmaya başladı. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza ‘Bunlar güya halk çocuğu, Tayyip’le Abdullah’ şeklinde hakaretvari konuşmaya başladı. Ve daha sonra ‘aşağılık politikalar’ tabirini kullandı. Ben de tepki gösterdim. Kendisi de birden hiddetlendi. Tam bir provokasyon örneği yaşadık” şeklinde konuştu.

“BİZİM ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPILIYOR”

Organizasyonu yapan Karabük Kültür Sanat Derneği’nin kendileri ile, aynı dünya görüşüne sahip olmamalarına rağmen gayet uyumlu bir şekilde yıllardır çalıştıklarını ifade eden Başkan Erer, dernek yöneticilerinin de üzgün olduğunu ve olayı ‘Bizim üzerimizden siyaset yapılmaya çalışılıyor’ şeklinde değerlendirdiğini söyledi.

“KAFANIZI KOPARIRIZ” İFTİRASI

“Bizler insanların fikirlerini açıklamalarına karşı değiliz” diyen Belediye Başkanı Hüseyin Erer, “Festival yapılacak ortamda kültür konuşulur. Burada siyaset yapılmaması lazım. Ses tonum yükselmiş olabilir ama hakaret etmedim. ‘Burada siyaset yapayın, kimseye de hakaret edemezsiniz’ dedim” şeklinde konuştu. Başkan Erer ayrıca, belediye görevlilerinin “Kafanızı koparırız” sözleriyle yazarları tehdit ettiği şeklindeki iddiaların da iftira olduğunu belirtti. Başkan, olayın gerçek şekliyle yansıtılmadığını ifade etti.
 
YAZARIN NİYETİ ÇOK AÇIK

Olayın ayrıntısı ortaya çıktıkça yazar Tekin’in niyeti de netlik kazanıyor. Zira yazarın Karabük’le ilgili olarak, “Burayı gördük. Ne kadar muhafazakarlaşmış. Herkesi kapatmışsınız” şeklinde ifadeler kullandığı kaydedildi. Bu sözlerin provokasyon niyetini ortaya koyduğunu da anlatan Başkan Erer, çok saygısız bir üslup ortaya konduğunu vurguladı. Yazar Tekin’in kartele yaptığı açıklamalarda “İnanır mısınız aklıma Madımak olayı gelmedi değil” sözlerini sarfetmesi de maksadını ortaya koyar nitelikte. Madımak olayını vurgulayan Tekin’in bu tavrı, Sivas olaylarının kışkırtıcısı olan Aziz Nesin’i hatırlattı ve “Dişi Nesin” nitelemelerine yol açtı.

HALİS GÜLMEZ / VAKİT - 29 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.