Vakit gazetesi hedef gösterme suçlusu

Vakit gazetesi hedef gösterme suçlusu

Vakit gazetesi hedef gösterme suçlusuTürban kararına imza atan Danıştay üyelerinin fotoğrafını ‘İşte o üyeler’ başlığıyla...

A+A-

Vakit gazetesi hedef gösterme suçlusuVakit gazetesi hedef gösterme suçlusu

Türban kararına imza atan Danıştay üyelerinin fotoğrafını ‘İşte o üyeler’ başlığıyla yayımlayan şeriatçı Vakit gazetesinin sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü, terör örgütlerine hedef göstermek suçundan toplam 111 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

İstanbul Haber Servisi- Danıştay üyelerini, fotoğraflarını yayımlayarak “terör örgütlerine hedef göstermek“ suçundan yargılanan Anadolu’da Vakit Gazetesi sahibi Nuri Aykon 100 bin YTL, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Harun Aksoy ise 11 bin 572 YTL para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı. Sanıkları avukat Ali Paccı temsil etti. Sanıkların medyada mahkûm edildiğini söyleyen Paccı, Danıştay üyelerinin hedef gösterilmediğini, türban kararının eleştirildiğini kaydetti. Avukatın soruşturmanın genişletilmesi talebini reddeden mahkeme heyeti davayı karara bağladı. Mahkeme, “İşte O Üyeler“ başlıklı haberde Danıştay üyelerinin terör örgütlerine hedef gösterildiklerinin anlaşıldığını belirterek, sanıkları toplam 111 bin 572 YTL para cezası ödemeye mahkûm etti.

Danıştay’a saldırı

Danıştay’ın türban kararının ardından 13 Şubat 2006’da Anadolu’da Vakit Gazetesi’nde “İşte O Üyeler“ manşeti ile yayımlanan haberde Danıştay 2. Dairesi’nin başkan ve 3 üyesinin fotoğrafı yer almıştı. 17 Mayıs 2006’da ise avukat Alpaslan Arslan Danıştay’a gelerek “Allah’ın askeriyiz, elçiyiz. Türban davası yüzünden cezalandırılacaksınız” diyerek 11 el ateş etmişti. Saldırıda Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmiş, 4 üye de yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen avukat Alparslan Arslan’ın otomobilinde de Vakit gazetesinin dava konusu olan haberle ilgili kupürü bulunmuştu.

Cumhuriyet - 09 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.