Vakit gazetesinden yalana devam

Vakit gazetesinden yalana devam

Vakit gazetesinden yalana devamCHP’li başkan Ahmet Akkuş dava açacakVakit gazetesi, yalan haberi ortaya çıkarılınca yeni yalanlarla haberini...

A+A-

Vakit gazetesinden yalana devamVakit gazetesinden yalana devam

CHP’li başkan Ahmet Akkuş dava açacak

Vakit gazetesi, yalan haberi ortaya çıkarılınca yeni yalanlarla haberini doğrulatma telaşına düştü. 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’ndeymiş ve Arif Sağ’la birlikte BBP’nin balkonuna geçerek kurtulmuş gibi açıklama yapan Bülent Kaya, gazetenin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven’e “BBP’lilerin bu insanlığını gördükten ve Arif Sağ’ın arkadaşlarına yaptığı nankörlüğe tanık olduktan sonra Nurhak’ta ilçe sekreteri olduğum CHP’den istifa ettim” demişti. Ancak 2 Temmuz 1993’te Sivas Emniyet Müdürlüğü’nün otelden sağ kurtulanlar listesinde Kaya’nın isminin yer almadığını, Sağ ve Pir Sultan Abdal Derneği yöneticileri ile CHP Nurhak ilçe örgütünün Bülent Kaya diye birini tanımadığını yazmıştık.

Yalan haberi ortaya çıkan Vakit, haberini doğru göstermek için bu kez CHP’li Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş’a atfen Kaya’nın Nurhak’ta CHP üyesi ve 1993 kongresinde görevli olduğunu yazdı. Ancak örtbas çabaları da yalan çıktı. Kendisiyle konuştuğumuz Akkuş, Vakit gazetesinin kendisiyle görüşmediğini belirterek “Böyle yalan görmedim. Dava açacağım” dedi. Akkuş gazeteye gönderdiği tekzipte de şunları söyledi: “Bülent Kaya ile ilgili haberde Nurhak Belediye Başkanı olarak benim açıklama yaptığım iddia edilmektedr. Oysa gazetenize açıklamam olmamıştır. Bilgisi olmadan o şahsın ağzıyla haber yayınlmak hangi gazetecilik anlayışında bulunmaktadır. Bu haberle ilgili düzenleme yayınlamadığınızda yasal yollara başvuracağımı bildiririm.”

Bu arada Sıvas Emniyet Müdürlüğü’nün 2 Temmuz 1993 günü otelden BBP il merkezine geçerek kurtulanların isimlerinin yer aldığı tutanakta da Bülent Kaya’nın ismi yer almıyor.

MİYASE İLKNUR - Cumhuriyet - 10.07.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.