Vakit yalana doymuyor

Vakit yalana doymuyor

Vakit yalana doymuyorMANŞETİ ASPARAGAS ÇIKTIBülent Kaya, Vakit gazetesinin Ankara temsilcisinin yaptığı söyleşide Sivas katliamı sırasında...

A+A-

Vakit yalana doymuyorVakit yalana doymuyor

MANŞETİ ASPARAGAS ÇIKTI

Bülent Kaya, Vakit gazetesinin Ankara temsilcisinin yaptığı söyleşide Sivas katliamı sırasında Madımak Oteli’nden BBP il merkezine geçerek kurtulduğunu söylüyor. BBP’lilerin iyi davranması üzerine yönetici olduğu partisi CHP’yi bıraktığını belirtiyor. Ancak CHP’liler onun değil yönetici, üye bile olmadığını söylüyor. Kaya’nın ismine ne resmi tutanaklarda ne de otelden kurtulanlar listesinde rastlanıyor.

Dinci gazetenin ‘iddialı’ haberinin asparagas olduğu ortaya çıktı

Vakit gazetesinin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven’in Bülent Kaya ile yaptığı söyleşideki iddiaların hiçbirisi doğru çıkmadı. O gün otelde olup yaralı kurtulanlar, yara almadan kurtulanlar ve otel dışında olduğu için kurtulanlar listesinde Bülent Kaya ismine rastlanmadı.

Sıvas katliamının 16. yıldönümünde Madımak Oteli önünde düzenlenen törende bir kişinin “Gülerek yaktın/ donarak öldün” yazılı pankartı ile otelin karşısındaki bir iş merkezinden bir kişinin Muhsin Yazıcıoğlu’nun posterini göstermesi üzerine başlayan kısa süreli olayları günlerdir sayfalarında işleyerek BBP tabanını kışkırtma amaçlı yayınları sürdüren Vakit gazetesi önceki günkü manşetinde bir yalana daha imza attı.

Vakit gazetesinin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven’in Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesi Tatlar beldesi BBP ilçe başkanlığını yapan Bülent Kaya ile yaptığı söyleşide Kaya, “O gün Madımak Oteli’ndeydim. Bizi BBP’liler kurtardı. Arif Sağ ile birlikte BBP il merkezine geçerek canımızı kurtardık. Arif Sağ o gün benim yanımdan İnönü ile konuştu. Ona İnönü’yü dinlemeyip otelden çıkalım dedim. Ama Arif Sağ bu uyarımı dinlemedi. Sağ kurtulduktan sonra BBP’lilerin neredeyse ayağına kapanıyordu. Ama döndükten sonra BBP’lilerin bize tekmeyle saldırdığını söyledi. BBP’lilerin bu insani davranışından etkilenip CHP’den istifa ederek bu partiye geçtim” diyordu.

Ancak o gün otelde olup yaralı kurtulanlar, yara almadan kurtulanlar ve otel dışında olduğu için kurtulanlar listesinde Bülent Kaya ismine rastlanamadı.

Sıvas davasının avukatlarından Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Av. Şenal Sarıhan’ın kitaplaştırdığı dava dosyasında, otelde yaşamını yitirenler, yaralı kurtulanlar, otelde olup yara almadan kurtulanlar ile o gün otel dışında oldukları için kurtulanların tam listesine yer veriliyor. Bülent Kaya ismi bu dört liste içinde de geçmiyor.

‘Böyle birini tanımıyoruz’

Bunun dışında ne bu etkinliği yapan ve ev sahibi sıfatıyla konukları Sıvas’a davet eden Pir Sultan Abdal Dernekleri’nin o dönem Genel Başkanı olan Murtaza Demir, ne de Bülent Kaya’nın “yanımdaydı, konuştum, BBP merkezine birlikte geçtik” dediği Arif Sağ, bu sözleri doğruladı. Demir ve Sağ böyle bir kişiyi tanımadıklarını ve o gün yanlarında olmadığını açıkladı.

2 Temmuz Pir Sultan’ı Anma Etkinlikleri’ni düzenleyen Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri’nin o dönem Genel Başkanlığı’nı yapan Murtaza Demir de, konuklar arasında Bülent Kaya adlı bir isim bulunmadığını, zaten şehirde yer sıkıntısı olduğu için otel ve sosyal tesisleri tümüyle çağrılan konuklara ayrıldığını ve dışarıdan konuk çağırmadıklarını belirtti.

Demir, “Otel içinde de Bülent Kaya isminde bir kişiyle karşılaşmadık. Ayrıca yangın çıktıktan sonra hava boşluğuna bakan BBP’nin penceresinden geçerek kurtulan arkadaşların tamamını isim isim sayabilirim. Hepsini tanıyorum ve bunların tamamı bizim çağırdığımız konuklardı. Bülent Kaya diye biri bu partinin penceresinden geçerek kurtulanlar arasında yok” dedi.

Vakit’in haberinde öne sürüldüğü gibi BBP’lilerin kendilerini kurtarmak için bir çaba göstermek bir yana önce kendilerini almak istemediklerini söyledi. Yangın çıktığı anda hava boşluğuna bakan yan binadaki tüm pencereleri tıklattıkları, ancak tek ışık yanan yerin BBP il merkezi olduğunu anımsatarak şöyle devam etti:

BBP’liler önce bizi almak istemediler. Ancak artık yanarak öleceğimizi anlayınca arkadaşlarla ne pahasına olursa olsun BBP’nin gerekirse camını kırarak ve içeride bir direnişle karşılaşırsak dövüşerek girmeyi kararlaştırdık. Çünkü otelde can pazarı yaşanıyordu. Bir kez daha gidip BBP il merkezinin penceresini zorlamayla açtırıp girdik. Kurtulanlar arasında kimse de bu partinin il yöneticileri önünde el ayak öpmedi. Zira BBP’liler pencereyi zamanında açsalardı belki hiç kimse ölmeyecekti.”

CHP üyeliği de yalan

Bülent Kaya’nın tanık olarak gösterdiği ve “İlk Arif Sağ’la biz geçip kurtulduk” dediği sanatçı Arif Sağ da böyle bir olay olmadığını ve Bülent Kaya diye biri ile hiç konuşmadığını ve BBP’ye geçerken yanlarında tümüyle tanıdık isimler olduğunu söyledi.

Katliamın gerçekleştiği tarihte Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde CHP’de yönetici olduğunu açıklayan Bülent Kaya’nın, bu sözleri de yalan çıktı. Nurhak CHP ilçe örgütü, Bülent Kaya’nın değil yönetici olmak partilerinde hiçbir dönemde üye dahi olmadığını belirttiler.

MİYASE İLKNUR / CUMHURİYET - 8 Temmuz 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.