Vakit yazarı tutuklandı

Vakit yazarı tutuklandı

Vakit yazarı tutuklandıHüseyin Üzmez'in 14 yaşındaki B.Ç. adlı bir kıza tecavüz ettiği öne sürüldü *B.Ç'nin...

A+A-

Vakit yazarı tutuklandıVakit yazarı tutuklandı

Hüseyin Üzmez'in 14 yaşındaki B.Ç. adlı bir kıza tecavüz ettiği öne sürüldü

*B.Ç'nin ailesinin Hüseyin Üzmez'in Mudanya'daki yazlığında temizlik işlerinde çalıştığı öğrenildi. Üzmez'in B.Ç'nin annesi L.Ç'ye "Kızını imam nikâhıma alacağım" diyerek B.Ç. ile ilişkiye girdiği iddia edildi.

BURSA (Cumhuriyet) - Anadolu'da Vakit gazetesinin yazarı 77 yaşındaki Hüseyin Üzmez , 14 yaşındaki B.Ç adlı kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle Mudanya'da tutuklandı. B.Ç 'nin annesi L.Ç de "cinsel istismara yardım" suçlamasıyla tutukladı.

Mudanya'da önceki gece yarısı operasyon düzenleyen polis, Üzmez'i 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla gözaltına aldı. B.Ç'nin annesi L.Ç'yi de gözaltına alan polisin, operasyonu B.Ç'nin babasının şikâyetiyle başlattığı bildirildi. Ç. ailesinin, Üzmez'in Mudanya'daki yazlığının temizlik işlerinde çalıştığı öğrenildi. Üzmez'in anne L.Ç'ye, " Kızını imam nikâhıma alacağım " diyerek B.Ç. ile cinsel ilişkiye girdiği ileri sürüldü. Adliyeye sevk edilen Üzmez ve L.Ç. tutuklandı.Üzmez, adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını, " Sizinle daha sonra hesaplaşacağım " diyerek yanıtladı. B.Ç. devlet koruması altına alındı.

Üzmez'in adı ilk kez lise öğrencisiyken 22 Kasım 1952'de dönemin Vatan Gazetesi Sahibi ve Başyazarı Ahmet Emin Yalman' ı "Allah düşmanı " diyerek 6 el ateş edip ağır yaralamasıyla duyuldu. Yakalanınca 10 yıl hapis yatan Üzmez, 5 yıl önce kendisinden 50 yaş küçük Ayşe Yılmaz' la evlendi. Hafızlık yapan Yılmaz'ın ailesi bu evliliğe karşı çıktı. Baba Mustafa Yılmaz, evlilik haberlerinin gazetelerde çıkmasının ardından, evliliğe razı olduklarını öne sürerek "Peygamber Efendimiz de Ayşe Anamız 9 yaşındayken evlenmişti. Kızımın evlenmesine ilk zamanlar karşıydım ama sonradan normal karşıladım " demişti. Üzmez'in, 72 yaşındayken evlendiği 22 yaşındaki Ayşe Yılmaz'a İstanbul'dan bir ev ve o dönemde son model bir araba aldığı iddia edilmişti.

Bir üniversiteli kızla yaşadığı aşkı anlattığı "Can Pazarı " adlı bir romanı bulunan Hüseyin Üzmez'in adı Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz' ün Fadime Şahin ile basıldığı evin sahibi olarak da gündeme gelmiş, Üzmez, "Ben o evi Müslümanlara tahsis etmiştim" demişti.
 
Cumhuriyet -  27 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.