Vakit'in Alevi ilgisi bitmek bilmiyor

Vakit'in Alevi ilgisi bitmek bilmiyor

Vakit'in Alevi ilgisi bitmek bilmiyor [Alevi Haber] Vakit Gazetesi 18 Mayıs 2008 tarihli bugünkü sayısında Sıddık isimli kişiye alevi kanalı...

A+A-

Vakit'in Alevi ilgisi bitmek bilmiyor Vakit'in Alevi ilgisi bitmek bilmiyor

[Alevi Haber] Vakit Gazetesi 18 Mayıs 2008 tarihli bugünkü sayısında Sıddık isimli kişiye alevi kanalı şart! başlığıyla bir haber yayınladı. Haber de İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun, Danıştay’da süren davası için CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter’i telefonla arayarak (Danıştay Üyesi Sıddık Y’ı kastederek) güya şunları söylemiş: Sıddık isimli kişi, güçlü bir Alevi kanalıyla etkilenebilir

Yayınladığı Ergenekon haberleriyle Alevileri ve solu hedef alan, Maraş ve Sivas Katlimalarını Ergenekon yaptı diyerek dinci-faşistleri temize çıkarmaya çalışan, hatta Aziz NESİN'i dahi Ergenekoncu yapan Vakit Gazetesi şimdi de Danıştay üyelerini hedef alıyor. İşte Vakit'in bugünkü haberi;

Sıddık isimli kişiye alevi kanalı şart!

Alemdaroğlu, Danıştay’da süren davası için CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter’i telefonla aramış ve (Danıştay Üyesi Sıddık Y’ı kastederek) aynen şunları söylemiş:

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Danıştay’da süren davası için CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter’i telefonla aramış ve (Danıştay Üyesi Sıddık Y’ı kastederek) aynen şunları söylemiş: 

Sıddık isimli kişi, güçlü bir Alevi kanalıyla etkilenebilir

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yaşı gerekçe gösterilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun, yargıya açıkça baskıda bulunduğu ortaya çıktı.

* Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun dinlenen telefonları, Ergenekon sanıklarının Danıştay üzerinde nasıl bir etki girişiminde bulunduklarını da isbatladı. Alemdaroğlu, aleyhine çıkan kararı, itiraz üzerine değiştirtmek için, CHP milletvekili dahil birçok kişiyi devreye sokmuş!

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yaşı gerekçe gösterilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun, yargıya açıkça baskıda bulunduğu ortaya çıktı.

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter’i telefonla aramış ve Nur Serter’e, İstanbul Üniversitesi’ni zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılandığı dava ile ilgili, Danıştay üyesi Sıddık Y’yi kastederek, “Sıddık isimli kişi, güçlü bir Alevi kanalıyla etkilenebilir” demiş.

Ergenekon terör örgütü zanlısı Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Danıştay’daki davası ile ilgili Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’dan da randevu istemiş.

DANIŞTAY ÜYELERİNE BASKI

Danıştay 1. Dairesi, 19 Aralık 2007 tarihinde Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun, Antalya Konyaaltı'ndaki üniversiteye ait taşınmazın kat karşılığı ihalesinde, üniversiteyi zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanmasına karar vermişti.

Söz konusu kararın basında yer almasının ardından Alemdaroğlu, 2007’in Aralık ayının son günlerinde, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’i aramış ve Antalya ve Danıştay’daki davaları hakkında görüşmüş. Alemdaroğlu, Serter’e, Danıştay’daki davası ile alakalı red oyu kullanan 3 kişi hakkında çalışma yapmanın faydası olacağını düşündüğünü, Sıddık Y. isimli kişinin güçlü bir Alevi kanalıyla etkilenebileceğini söylemiş.

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Danıştay’daki davaları hakkında girişimde bulunması ve Danıştay Üyesi Sıddık Y’ye ulaşma konusunda neden ısrarcı olduğuna yönelik soruları cevapsız bıraktı.  Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, 2008 yılının ilk günlerinde, Antalya ve Danıştay’daki davaları hakkında bir kişiyle görüştüğü, Danıştay’daki dosyası için Danıştay üyeleri Sıddık Y. ve A.K.’nin isimlerini söz konusu kişiye söylediği ve davanın son aşamaya geldiğini söylemiş.  Alemdaroğlu, görüşmeyi yaptığı kişinin ismini açıklamadı ve Danıştay’daki davası ile alakalı olarak üyelere ulaşmaya ve etkilemeye çalışması hakkında da bilgi vermedi.

“ALEMDAROĞLU’NU TANIRIM, GENEL OLARAK BELKİ KONUŞMUŞ OLABİLİRİZ”

İşçi Partisi Genel Sekreter vekili Avukat Mehmet Cengiz, Ergenekon soruşturması kapsamında dinlenen telefonlarda Alemdaroğlu için Danıştay randevusu alma olayında adının geçtiği iddialarını sormamız üzerine, “Ben Kemal Alemdaroğlu’nu tanırım ama Kemal Bey’in avukatı değilim” dedi.

Av. Cengiz, Ferit İlsever ile kendisinin Kemal Alemdaroğlu’nun Danıştay’daki davası hakkında görüştüğüne yönelik iddialar hakkında ise, “Hiç hatırlamıyorum. Ferit Bey’le genel olarak belki konuşmuş olabiliriz. Genel olarak, şu davalar, bu davalar, adama şöyle olmuş, böyle olmuş, diye konuşmuş olabiliriz ama ne Kemal Bey’in davası ile ilgili özel bilgim var, ne de davası ile ilgili kimseyle görüşmüş ve randevu almış değilim” diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamasında susan Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu, suçlamalar hakkında bilgi vermemişti. Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Danıştay’daki davası ile ilgili İşçi Partililer vasıtasıyla Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’dan da randevu istemiş

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Danıştay’daki davası ile ilgili olarak Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’dan da randevu istemiş. Prof. Dr. Alemdaroğlu, Ocak ayının ikinci haftasında, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever ile görüşmüş. Ferit İlsever de, Danıştay’daki dava ile ilgili olarak, görüşülmesi istenen kişiler ile Avukat Mehmet Cengiz (İşçi Partisi Genel Sekreter vekili) tarafından görüşüldüğü ve Emin Çölaşan’ın eşi Tansel Çölaşan’dan randevu alındığını söylemiş.

Prof. Dr. Alemdaroğlu, neden Ferit İlsever’in Mehmet Cengiz ile görüşülmesini istediğini, neden Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’dan randevu alındığını ve ulusal devrimden kastının ne olduğunu da sorguda açıklamamış.

Alemdaroğlu’nu panikleten o karar

Danıştay 1. Dairesi, eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun, Antalya Konyaaltı'ndaki üniversiteye ait taşınmazın kat karşılığı ihalesinde, üniversiteyi zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanmasına karar vermişti. Daire, Alemdaroğlu hakkındaki dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermiş. Alemdaroğlu'nun, rektör olduğu dönemde, 'mülkiyeti İstanbul Üniversitesi'ne ait Antalya Konyaaltı'ndaki bin 200 metrekare arsaya inşaat yapılması sırasında yüklenici firmaya ilave hak ve menfaat sağladığı' ifade edilmiş. 'Yüklenici firmanın, arkeoloji binası yapılması öngörülen; ancak bu bina için arsanın kim tarafından temin edileceği belli olmayan ihtilaflı bir ek sözleşme imzaladığı'na dikkat çekilmişti.

Danıştay: Üzerine atılı suçu işlemiştir

Kurul kararını yasa gereği inceleyen Danıştay 1. Dairesi, Alemdaroğlu'nun üzerine atılı suçu işlediğini doğrulayacak ve hakkında kamu davası açılmasını gerektirecek yeterli kanıt bulunduğuna işaret etmişti. Daire, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca oluşturulan Kurul'un men-i muhakeme kararını oy çokluğuyla bozarak, Alemdaroğlu'nun lüzum-u muhakemesine (yargılanmasına) hükmetmişti. Yargılamanın İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılmasına karar veren daire, Alemdaroğlu hakkındaki dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti

KENAN KIRAN / CEVDET KILIÇLAR
VAKİT - 18 Mayıs 2008 / ALEVİ HABER AJANSI

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.