Vakit'in Alevi Merakı

Vakit'in Alevi Merakı

Vakit'in Alevi MerakıÜniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın ile bir söyleşi yapan Vakit Gazetesi,...

A+A-

Vakit'in Alevi Merakı

Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın ile bir söyleşi yapan Vakit Gazetesi, Rektöre Alevi olup olmadığını sordu. Üniversitelerde türbanın önünü açan yasa tasarısı ile ilgili yapılan söyleşide Vakit'in Prof.Dr.Mustafa Akaydın'a Alevi olup olmadığını sorması çok ilginç. Bu merak boşa değil. Rektör Alevi olsaydı acaba Vakit hangi manşetle çıkardı?

İşte Vakit'in söyleşisinin o bölümü:

VAKİT : -Ek 17’de yapılacak bir değişiklikte, başörtüsüne hiç değinilmeksizin, yasaklar belirtilir, olur biter. Bu endişenin önüne geçilmiş olur.

O da ayrımcılığın ta kendisi. özgürlük diyorsan hepsini özgür bırak. Hiç kural koyma o zaman. Mesela bu ülkenin nüfusunun yüzde 20-25’inin Alevi olduğu iddia ediliyor, net rakam yok ortada. Onların dini simgeleri başlarına bağladıkları kırmızı bant. Bunu bazı dini törenlerde uyguladıkları söyleniyor. Ben de onla gireceğim derse, o da dini bir simge.

ALEVİ DEĞİLİM

VAKİT : - Konu açıldığı için sormak istiyorum, Alevi misiniz?

Net bir rakam yok, Türkiye’nin yüzde 20’si diyelim.

VAKİT : - Hocam Alevi kökenli misiniz?

Yok. Babamın adı da Ali ve Çorum’luyum. Çok soruluyor bu. Yok değilim ama Alevilere saygım çok büyük. Son derece saygı duyduğum bir kesim ama Alevi değilim.

Alevi Haber - 18 Mart 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.