Vakit'ten Alevilere "Ateist" nitelemesi

Vakit'ten Alevilere "Ateist" nitelemesi

Vakit'ten Alevilere "Ateist" nitelemesi Vakit Gazetesi attığı manşet ile alevileri ilk kez 'Ateist' olarak niteledi.İSTANBUL / Manşetine...

A+A-

Vakit'ten Alevilere "Ateist" nitelemesi
Vakit'ten Alevilere "Ateist" nitelemesi

Vakit Gazetesi attığı manşet ile alevileri ilk kez 'Ateist' olarak niteledi.

İSTANBUL / Manşetine çıkardığı hemen her haber tartışma ve polemik yaratan Vakit Gazetesi bu kez de Alevileri üstü örtülü olarak ateist olarak niteledi.

Vakit Gazetesinin manşete çıkardığı haberde 9 Kasım tarihinde Ankara'da yapılan mitingi 'Alevi maskesi ile yapılan ateist miting' olarak değerlendirdi.

Manşetine çıkardığı bu değerlendirmeyi ise Alevi federasyonlarının "Akıllı olun... Bizleri Alevi yapan ilkelerin sınırlarını zorlamayın... Alevileri kimse kavgalara sokamayacak, biribire düşüremeyecek" mesajı verdiler" spotu ile yumuşatmaya çalıştı. İşte o haber;

Vakit'ten Alevilere "Ateist" nitelemesi

Ateistlere muhtıra!

9 Kasım'da Alevi maskesi ile yapılan ateist mitingine, Alevi Federasyonları ateş püskürdü. Ortak bir bildiri yayınlayan federasyonlar, "Akıllı olun... Bizleri Alevi yapan ilkelerin sınırlarını zorlamayın... Alevileri kimse kavgalara sokamayacak, birbirine düşüremeyecek" mesajı verdiler.

Son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine AVF (Alevi Vakıfları Federasyonu), ADFE (Alevi Dernekleri Federasyonu) ve CEM AAF (Almanya Alevi Federasyonu) ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, şu sert ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz günlerde bazı Alevi dernekleri tarafından düzenlenen bir mitingin kamuoyunda yarattığı ilgiyi fırsat bilerek, kendi açmazlarını toplumun tümüne mal etmeye uğraşan bazıları yine ortaya çıktılar.”

Vakit'ten Alevilere "Ateist" nitelemesi

UYARIYORUZ

“Alevilik ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, Alevi adını ve sorunlarını kullanarak kendilerine siyasal veya sosyal bir gelecek oluşturmaya çalışanların bu arayışlarını başka kapılarda sürdürmelerini bir defa daha öneriyoruz. Siyasal bir tutarlılığı olmadan siyaset yapmaya uğraşanlara, inançsal bir tutarlılıkları olmadan inançlar üzerinde spekülasyon yapmaya çalışanlara, sosyal bir tutarlılığı olmadan Aleviler ile başka sosyal kesimler arasında ittifaklar ya da sürtüşmeler yaratmaya çalışanlara, Alevilerin geleneksel hoşgörüsünün de hiç aşılamaz sınırları olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Aleviliğin sağlam ilkeleri bizlere geniş bir hoşgörü vermiştir; ancak bu hoşgörü hiçbir zaman bizleri Alevi yapan ilkelerin sınırlarını zorlama noktasını aşamaz. Bilenler bilir, herkesin bir Sidret-i Münteha'sı (Geçilemez kapısı) vardır. Bugün kendi Sidret-i Münteha'larının önünde dolaşanlar, bu toplumu kimse ile kavgaya sokamayacak ve birbirine düşüremeyecektir. Kendi aralarındaki kavgayı ise bizler bugüne kadar olduğu gibi sadece izleyeceğiz. Onların birbirlerini yıpratmalarına ve tüketmelerine taraf olmayacağız. İnanıyoruz ki; bu arkadaşların da büyük çoğunluğu bir gün nasıl kullanılmak istediklerini ve nasıl yanlış bilgilendirildiklerini anlayacaklardır. Bu gerçeğin farkında olan, bir gün tekrar aramızda yer almak isteyecek, olanları kucaklamaya hazır olan Alevi toplumu, inancının gereği sertlik, şiddet, nefret ve kin duygularını biriktirmeden olayları izlemektedir. Ancak kişi haklarının en ufağına dahi sonsuz duyarlılığımızı istismar etmeye kalkanlar, kendilerini hiç beklemedikleri, mutlak bir dışlanmışlık içinde bulabilirler. Uyarırız.”

GAZETEPORT - 20 Kasım 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.