Vakit'ten Saygısız bulmaca

Vakit'ten Saygısız bulmaca

Vakit'ten Saygısız bulmaca  Vakit Gazetesi’nin dünkü sayısının 14’üncü sayfasında yer alan “Bayram Bulmacası”nda,...

A+A-

Vakit'ten Saygısız bulmacaVakit'ten Saygısız bulmaca
 
Vakit Gazetesi’nin dünkü sayısının 14’üncü sayfasında yer alan “Bayram Bulmacası”nda, Fazıl Say’ın büyük boy bir fotoğrafına yer verilerek, “Başörtüsü düşmanı müzisiyen” sorusu yöneltildi. Gazetenin editörü Fatih Uğurlu tarafından hazırlanan çengel bulmacadaki ikinci sürpriz ise bulmaca tamamlandığında çözülen şifrede çıktı. Vakit’in dünkü bulmacasını çözenler, şifre sözcükte “Fazıl Saygısız” ifadesiyle karşılaştılar.

TEPKİ TOPLADILAR

Vakit Gazetesi’nin tartışmaya neden olan bu bulmacası, “komutanlar hedef gösteriliyor” yorumlarına neden olmuştu. Bu eleştirilere rağmen gazetenin dünkü sayısında aynı uygulama tekrarlandı ve yurdışında yaptığı bir açıklama nedeniyle özellikle İslamcı kesimin tepkilerini çeken dünyaca ünlü Türk müzisiyen Fazıl Say, fotoğrafı yayınlanarak, adeta hedef gösterircesine bulmaca sorusu yapıldı.

Vakit Gazetesi, Danıştay 2’nci Dairesi’ne yapılan silahlı saldırıdan önce de, “türban” kararı veren 2’nci Daire Üyeleri’nin fotoğraflarını yayınlamıştı. Danıştay 2’nci Daire Üyesi Başkanı Mustafa Özbilgin’in hayatını kaybettiği olaydan sonra saldırganın aracında Vakit Gazetesi bulunmuş ve gazetenin sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

BUNU HEP YAPIYORLAR

Vakit Gazetesi daha önce yayınlanan bir bulmacada da, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ ve emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun üniformalı fotoğralarını yayınlamış ve okurlara, fotoğralardaki kişilerin kim olduğu sorusu yöneltmişti. Bulmacanın tamamlanmasıyla ortaya çıkan şifre sözcükte ise, adeta komutanlara gönderme yapılarak, “Siz kral değilsiniz” ifadesi yer almıştı.

Gitmek yerine mücadele etmeli!

Fazıl Say’a fahri profesörlük unvanı veren rektörden, ünlü piyaniste tepki! Say’ın “Türkiye’yi terk ederim” şeklindeki ifadesini değerlendiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, “Türkiye’nin gerçekten dünya çapında bir sanatçısı. Ülkemizi dünyanın her tarafında en üst düzeyde temsil ediyor. Tespiti doğrudur. Çalışmak gerekir, bunun için ülke içinde mücadele edilmesi gerekir. ‘İlkemi ben terk ederim, etmem ‘ noktasında Fazıl Say’ın tabii kişisel tercihidir diye düşünüyorum. Umarım böyle bir şey olmaz” dedi.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA 
AKŞAM  - 21 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.