Vali Kolat : Madımak Önünde Anma Töreni Olmayacak !!!

Vali Kolat : Madımak Önünde Anma Töreni Olmayacak !!!

Vali Kolat : Madımak Önünde Anma Töreni Olmayacak !!!Madımak'ın kamulaştırılması 2 Temmuz'a yetişecek DEVLET Bakanı Faruk Çelik’in...

A+A-

Vali Kolat : Madımak Önünde Anma Töreni Olmayacak !!!Vali Kolat : Madımak Önünde Anma Töreni Olmayacak !!!

Madımak'ın kamulaştırılması 2 Temmuz'a yetişecek

DEVLET Bakanı Faruk Çelik’in kentte yaptığı toplantı sonrasında kamulaştırılması kararı alınan Madımak Oteli’nin işlemlerinin Sivas Olaylarının 17’inci yıldönümü öncesi tamamlanması planlanıyor.

Bu yıl anma programlarına kısıtlama getirileceğini belirten Vali Ali Kolat, kalabalık grupların topluca otele gidişine izin verilmeyeceğini söyledi.

2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Olayları’nın merkezi konumundaki Madımak Oteli’nin kamulaştırılma işlemlerinin başlaması için konunun Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi bekleniyor. Alevi çalıştayı sonrası Devlet Bakanı Faruk Çelik, 24 Şubat tarihinde Sivas’ta sivil toplum örtgütlerinin katılımı ile bir toplantı yapmış ve burada otelin, müze, park veya başka bir şekilde değerlendirilmesi yönündeki talepler değerlendirilmişti. Sivil toplum örgütlerinin ağırlıklı olarak burasının kütüphane yapılmasını önerdiği 6 saat süren toplantı sonrası kamulaştırma kararı çıkmıştı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sivas Valisi Ali Kolat, kamulaştırma kararını Bakan Faruk Çelik’in Bakanlar Kurulu'na taşıyacağını ve buradan kendilerine yapılacak yetkilendirme ile birlikte işlemlerin hızlandırılcağını söyledi.

OTEL SAHİPLERİ OLUMLU KARŞILADI

Kamulaştırma kararının çıkmasından sonra otel işletmecileri ile görüştüklerini belirten Vali Kolat, kararı olumlu karşıladıklarını ve her hangi bir itirazları olmadığını söyledi. Otelin internet üzerindeki 8 milyon Euro’luk satış rakamlarının, sahiplerinin kendi belirlediği rakam olduğunu ifade eden Kolat, “Kamulaştırma işlemleri başladıktan sonra ilgili kurumlar vasıtasıyla binanın yaşı, fiziki durumu, konumu gibi değerlendirmeler yapılarak ona göre bir bedel belirlenecektir. Kamulaştırma kuralları neyi gerektiriyorsa onlar uygulanacaktır” dedi.

MADIMAK ADI KALKACAK

Kamulaştırma kararının ardından otelin yerinde oluşturulacak proje için çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Kolat, kütüphane ve çocuk kütüphanesi konusundaki görüşlerin ağır bastığını söyledi. Henüz bir isim belirlemesi içerisine girmediklerini söyleyen Vali Kolat, kamulaştırma işlemleri başladıktan sonra şehirde geniş katılımlı bir toplantı yaparak isim belirlemeyi düşündüklerini dile getirdi. Kolat, oteldeki Madımak adının bir an önce oradan kaldırılmasının doğru olacağını düşündüğünü dile getirdi.

OTEL ÖNÜNDE TOPLANMA OLMAYACAK

Olayların 17’inci yıldönümünün yıllar sonra ilk kez olayın çıktığı tarihteki gibi cuma gününe denk geleceğini belirten Vali Kolat, “Bu nedenle daha dikkatli davranmak zorundayız. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kalabalık grupların otel önüne gelmelerini istemiyoruz. Muhtemelen bu yönde bir çalışmamız olacak. Biz anmaya gelen grupların temsilcilerinden oluşan bir grubun otele gidip karanfil, çelenk bırakmasını talep edeceğiz. Bütün grubun oraya gitmesi sakıncalı olabilir. Kalabalık gruplara ise şehir içerisinde başka bir alan göstereceğiz ve anma programını orada yapacaklar” dedi. Anma programlarının cuma namazı saatine denk getirilmemesi için de özen gösterileceği öğrenildi.

Hürriyet - Eraydın AYTEKİN/SİVAS, (DHA) - 13 Mart 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.