Vali'den al savunmayı: Hastaneye gaz eylemcinin suçu!

Vali'den al savunmayı: Hastaneye gaz eylemcinin suçu!

Vali'den al savunmayı: Hastaneye gaz eylemcinin suçu! İstanbul Valisi Güler'den hastaneye gaz bombası savunması: "Hastane önünde...

A+A-

Vali'den al savunmayı: Hastaneye gaz eylemcinin suçu!Vali'den al savunmayı: Hastaneye gaz eylemcinin suçu!

İstanbul Valisi Güler'den hastaneye gaz bombası savunması: "Hastane önünde eylem olmaz, olursa müdahale edilir." Sopalı polisler: "Onlar eylemcilerden alınan sopalardı." Yerdeki eylemciye tekmeye: "Böyle bir konu varsa gereği de yapılır.

Vali Güler, polisin yerdeyken bir işçi kadını tekmelemesi konusunda, "Gereği yapılacak" dedi.

İSTANBUL - Sendikaların basın ve meslek örgütlerinin 1 Mayıs'ta yaşanan şiddetten sorumlu tutup 'açıklama ve özür' beklediği İstanbul Valisi Muammer Güler, olaylarda sorumlu olarak dayak yiyenleri gösterdi: "Polisle karşı karşıya gelenler işçi değildi."

Güler, 1 Mayıs'ta yaşanan olaylarla ilgili Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte özetle şunları söyledi:

O gün ondan fazla yerde yapılan polis müdahalelerinin tamamına yakınında polisin karşısında işçi yoktu. İllegal veya marjinal yapılanmalar polise saldırdı.

Bazı gruplarca 1977 benzeri olayların sergilenmesi için bazı hazırlıkların yapıldığını biliyorduk.

DİSK'e girilmedi. Dört kez ikazda bulunuldu. Dağılmamakta ısrar ettiler ve usulüne uygun olarak dağıtıldı. Grupların birçoğu bina dışına çıktıktan sonra polisle çatışmaya girdi. DİSK binasından da atılan cisimlerle üç polis yaralandı.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişi üç kez saksılarla, taşlarla kapatıldı. Şişli Etfal'e yaralı iki polis getiren bir ambulansın girişine izin verilmedi. Hastanenin dış kapısında atılan gaz bombası rüzgarın etkisiyle içeriyi de etkiledi. Bir araçta yer alan polisin palaskasının üzerindeki gaz bombasının pimini etkileyerek faaliyete geçirmiştir. Dünyanın hiçbir yerinde hastanede, hastane önünde eylem olmaz. Böyle bir eyleme polisin müdahale etmesi kaçınılmaz.

Gazete ve televizyonlara görüntüsü yansıyan kişi turist değil. (Polis yolda yürüyen çifti, peşlerinden koşup coplamıştı.)

Cadde üzerinde polise molotofkokteylleriyle, taşla ve sopayla yapılan saldırılar sonucu yapılan takipte bir grubun parti binasından içeriye girdiği görüldü. Grubu takip eden polislerden biri zorla içeriye çekilmek istendi. Onu kurtarmak isteyen bir başka polisin belindeki gaz bombası da bu sırada patladı.

Gazeteciye dayak talihsiz. Gereği yapılacak. En az Cumhuriyet gazetesi önündeki olay kadar yere düşen kıza tekme de üzücü. Böyle bir konu varsa gereği yapılacak.

Sivil polislerin elindeki sopalar örgüt üyelerinden toplanmış.

Çiçek: Polis eğitilmeli
 
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, "Polisin tavrı AB normlarına uygun mu" sorusunu "Yasal düzenlemeleri yeterince özümsemiyorsak uygulamada yanlışlıklar olmaktadır. Bu da eğitimden kaynaklanmaktadır. Meslek içi eğitim gerekli" diye yanıtladı.

(Radikal, aa) - 6 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.