Valilik AKP'ye laf ettirmedi

Valilik AKP'ye laf ettirmedi

Valilik AKP'ye laf ettirmedi     TKP'nin öncülüğünde 2 Mart'ta düzenlenecek "AKP'yi istemiyoruz"...

A+A-

Valilik AKP'ye laf ettirmediValilik AKP'ye laf ettirmedi   
 
TKP'nin öncülüğünde 2 Mart'ta düzenlenecek "AKP'yi istemiyoruz" başlıklı mitinge çağrı amacıyla hazırlanan bildiri ve afişler İstanbul Valiliği engeline takıldı. Valiliğin, bez afişlere izin vermeyip bildirilerden "yobaz" kelimesinin çıkarılmasını istemesi TKP'lilerin tepkisine neden oldu.

'YOBAZ' KELİMESİNE TAKILDILAR

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) öncülüğünde 2 Mart'ta Kadıköy'de düzenlenecek, "AKP'yi İstemiyoruz" mitingi öncesi TKP tarafından hazırlanan afiş ve bildiriler İstanbul Valiliği tarafından, "uygun görülmedi." Mitinge çağrı amacıyla dağıtılmak istenen bildirilerdeki, "Türkiye'yi kara çarşafa sokup adaletsiz sömürü düzenini garanti altına almayı düşünen yobazları istemiyoruz" ifadelerinin çıkarılmasını isteyen İstanbul Valiliği, kent geneline asılmak istenen, "AKP'yi İstemiyoruz" başlıklı bez afişlere de izin vermedi.

VALİLİĞİN TUTUMU HUKUKSUZ

Valiliğin tutumunu protesto eden TKP yönetimi, Valiliğin bu tutumunun hukuksuz olduğunu belirterek, "Valiliğin, bir siyasi partinin faaliyetlerini engelleme yetkisi bulunmamaktadır. Valiliğin verdiği bu kararın herhangi bir gerekçesi de bulunmamaktadır. Bu tutum, hükümet ve devlet kurumlarının da hukuk kurallarıyla bağlı olduğu bu çağa değil, ortaçağın padişahlık - halifelik sistemine özgüdür ve AKP gericiliğinin geldiği noktayı göstermektedir" denildi. İstanbul Valiliği'nin bu tutumunun siyasi olduğunu ifade eden TKP yönetimi, tüm duyarlı kesimleri 2 Mart'ta Kadıköy'de düzenlenecek mitinge katılmaya çağırdı.

Birgün - 24 Şubat 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.