Varto 7. Koğ Tepesi Şenlikleri Başladı

Varto 7. Koğ Tepesi Şenlikleri Başladı

Varto 7. Koğ Tepesi Şenlikleri Başladı Muş’un Varto ilçesinde geleneksel olarak bu yıl 7’ncisi düzenlenen Koğ Tepesi şenlikleri başlarken, ilk günün...

A+A-

Varto 7. Koğ Tepesi Şenlikleri Başladı Varto 7. Koğ Tepesi Şenlikleri Başladı

Muş’un Varto ilçesinde geleneksel olarak bu yıl 7’ncisi düzenlenen Koğ Tepesi şenlikleri başlarken, ilk günün akşamı düzenlenen açılış konseri aşırı yağmur yağışı nedeniyle iptal edildi.

Varto Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen şenlikler, Memu Zin Arbena grubu eşliğinde belediye önünden festival alanına kadar yapılan barış ve kardeşlik yürüyüşü ile başladı. Ardından festival alanında barış ve kardeşlik meşalesi DTP Muş Millet Vekili Sırrı Sakık ve Belediye Başkanı Gülşen Değer tarafından yakıldı. Güven Bingöl’in konseri ardından Belediye Başkanı Gülşen Değer bir konuşma yaptı. Daha sonra Milletvekili Sırrı Sakık konuşurken aniden bastıran yağmur konser alanını boşalttı. Katılımcılar iş yerlerine ve araçlara kaçışırken bazıları da saçak altlarında yağmurun geçmesini beklediler. Yağmurun devam etmesi üzerine, Esra Öztürk, Kemale Amede, Fırat Güneş ve İbrahim Rojhelat’ın konseri iptal edildi.

KAYNAK : lpghaber.com - 25 Temmuz 2009

Koğ Tepesi Şenlikleri'nde 'yağmur' Engeli

Muş'un Varto ilçesinde bu yıl 7'incisi düzenlenen geleneksel Koğ Tepesi Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen konsere yağmur nedeniyle yarım saat ara verildi.

Önceki gün başlayan ve ilk konserin yağmur nedeniyle iptal edildiği şenliklere yine yağmur damgasını vurdu. Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen şenlikler kapsamında, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tiyatro Grubu 'İşte Bizim hayatımız' isimli oyunlarını sahnelediler. Kürtçe, Türkçe ve Zazaca sahnelenen tiyatronun ardından yağmur yağışı etkisini göstermeye başladı. Yöresel şarkıcılar Tekoşina Ciwana, Hasan Karakaya, Kemal Öner, Siya Korta ve Bülent Turan'ın sahne alacağı konseri bekleyen vatandaşlar, yağmur yağışı nedeniyle araçlarına ve saçak altlarına sığındı. Yaklaşık yarım saat boyunca etkisini sürdüren yağmurun ardından şenliklere devam edildi.

Şenliklerin 2'inci günü, yöresel şarkıcıların konserin ardından sona erdi.

- 25 Temmuz 2009 Cumartesi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.