Ve Zaman Alevileri keşfetti

Ve Zaman Alevileri keşfetti

Ve Zaman Alevileri keşfettiGeçtiğimiz sene 9 Kasım'da gerçekleşen Alevi mitingi öncesi zaman mitingin provokasyon olduğu manşetini...

A+A-

Ve Zaman Alevileri keşfettiVe Zaman Alevileri keşfetti

Geçtiğimiz sene 9 Kasım'da gerçekleşen Alevi mitingi öncesi zaman mitingin provokasyon olduğu manşetini atmıştı Alevilerin yüzbinlerle gerçekleştirdiği AKP karşıtı mitingi birkaç satırla geçiştiren Zaman gazetesi Onur Öymen'e yönelik tepkinin ardından Alevilere dönük Ergenekon komploları yazmaya başladı.

8 Kasım'da Kadıköy'de gerçekleşen ve yüzbinlerin katıldığı hükümet karşıtı Alevi mitingini iç sayfalarında birkaç satır ile geçiştiren Zaman gazetesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim katliamı ile ilgili sözlerinin Aleviler tarafından tepkiyle karşılanmasının ardından sayfalarını Alevileri konu edinen haberlerle doldurmaya başladı.

CHP'den istifa ederek AKP'ye geçtiği ileri sürülen Aleviler haberlerinin yanı sıra Zaman son birkaç gündür özellikle “Ergenekon, komplo ve Aleviler” konulu haberlere imza atıyor. Yine Zaman gazetesinin başlıca konularından biri olan “meçhul subay”ın üçüncü ihbar mektubunda yer aldığı ileri sürülen belgeler, Alevilerle bağlantılandırılarak derin bir takım örgütler tarafından Alevilere dönük komplolar kurulduğu iddia ediliyor.

Cemevleri ve dedeleri tek tek fişlemişler” başlıklı haberde ihbar mektubu ile birlikte gönderildiği söylenen belgelerde Çorum gibi illerde özellikle Alevi vatandaşların fişlendiği, illerde yaşayan Alevi, Sünni nüfusun, kaç cemevi bulunduğunun, bu cemevlerinde dede bulunup bulunmadığının kayıt altına alındığı ileri sürülüyor.

Her şey Ergenekon komplosu

Gazetenin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı yine dün “[Suskun Türkiye 1] ALEVİLER” başlıklı bir yazı kaleme almış. Yazıda Dumanlı, Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı ileri sürülen “AKP ve Fethullah Gülen'e karşı eylem planı” ve Ergenekon ile Alevileri bağlantılandırmaya ve Alevilere dönük katliamların da aslında Ergenekon komplosu olduğunu göstermeye çalışıyor.

Farz edin ki siyasi bir partinin, mesela MHP'nin ya da AK Parti'nin, kasasında bir belge çıksın ve o belgede Alevileri sokağa dökmek üzere bir plan yapıldığı görülsün. Yer yerinden oynamaz mı? Bu muhal ve uç örneği bir kenara bırakıp daha anlaşılabilir bir kıyasa geçelim. Alevi-Sünni çatışmasını körüklemek üzere hükümete bağlı bir istihbarat örgütü (MİT gibi Emniyet İstihbarat gibi) içinde gizli bir çalışma yapıldığı ortaya çıksaydı Aleviler nasıl bir tepki verirdi? Yer yerinden oynamaz mıydı? Neden? Çünkü hem Emniyet hem Milli İstihbarat netice itibarıyla sivil iradeye bağlı çalışmaktadır. Dolayısıyla cuntaya itiraz etmek kadar sıkıntılı bir durum söz konusu değildir.” diye başlayan yazıda Dumanlı yine eski oyuna dönerek Alevilere ve halkın çeşitli kesimlerin dönük gerici ve ırkçı saldırıların bir Ergenekon komplosu olduğu izlenimini yaratmaya çalışıyor ve şöyle devam ediyor: [“Eylem Planı” adı verilen belge ile ilgili] Mesela Aleviler ile ilgili bölümde deniyor ki: 'Ev baskınları kapsamında Alevi düşmanlığını körükleyici bilgi ve belgelerin bu evlerde bulunması sağlanacaktır.' İnsanın ruhunu karartan bir cümle bu. Çağrışımları bile insanın yüreğini sızlatıyor. İster istemez insanın aklına 'Acaba Maraş'ta da böyle mi oldu, Sivas olayları da böyle mi tertiplendi, yoksa Çorum'daki mezhep kavgası da bu tarz bir psikolojik harekâtın bir parçası mıydı?..' gibi sorular geliyor...”

Eşit yurttaşlık mitingi değil Ergenekon mitingi istiyor

Alevilerin AKP iktidarına karşı yüzbinlerle gerçekleştirdiği eylemden, hükümete ilettiği taleplerinden tek kelime ile bahsetmeyen Dumanlı, Alevileri “Ergenekon örgütü ile ilgili demokratik bir tepki” göstermemekle suçluyor.

(soL-Haber Merkezi) - 18.11.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.