Veli-Der: Kazanmak için mücadele ettik ve başardık

Veli-Der: Kazanmak için mücadele ettik ve başardık

Yürütülen kampanya ve eylemler sonucu Milli İrade İmam Hatip levhaları sökülmesine dair açıklama yapan Veli-Der, "Sürecin başında çok umutlu olmayan veliler, öznesi oldukları örgütlü

A+A-

İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi’nde bulunan Milli İrade Ortaokulu kampüsüne imam hatip sınıfları açılmasına karşı çıkan velilerin büyük çabası sonuç getirdi.

“KAZANMAK İÇİN MÜCADELE ETMEYE KARAR VERDİK VE KAZANDIK”

Konuya ilişkin açıklama yapan Veli Der Karşıyaka Şubesi, “2019-2020 Eğitim Öğretim yılında, İzmir Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi’nde bulunan Milli İrade Ortaokuluna, bölgenin ihtiyacı olmamasına karşın, iki cami imamının çabalarıyla imam hatip sınıfları açılmıştı” hatırlatmasında bulunarak, şunlar ifade edildi:

“Veliler, bize Veli Der Karşıyaka Şubesi’ne ulaşarak; İmam Hatip sınıflarının açılmasıyla, sınıf mevcutlarının arttığı ve ikili eğitime geçildiği, imam hatip öğrencileriyle diğer ortaokul öğrencileri arasında husumet yaşandığı ve kavgaların olduğu, buna benzer daha başka sıkıntıların yaşandığı, bu durumun da çocuklarının psikolojisini ve başarısını etkilediği gerekçesiyle tepkili olduklarını söyleyerek bizden destek istediler. Veli Der Karşıyaka Şubesi olarak, İzmir Barosu’ndan bir avukatla velilerle geniş katılımlı bir toplantı yaparak, vereceğimiz mücadelenin yol haritasını çıkardık. Bu mücadelenin uzun soluklu olacağı, o nedenle çok kararlı olmak gerektiği ve mücadeleyi kaybetme riskinin olduğu da belirtildi. Ama bu riski göze almadan hiçbir şey yapılamayacağı, böyle bir risk nedeniyle mücadeleden vaz geçmenin yenilgiyi baştan kabullenmek olduğu belirtilerek, böyle bir risk olsa da kazanmak için mücadele etmeye değer olduğu kararlaştırıldı. Bundan sonra; mücadelenin, hukuki mücadele, alan mücadelesi ve siyasi mücadele olmak üzere üç hat üzerinde yürütülmesi kararı alındı. Ayrıca “mücadelenin her aşamasında veliler söz ve karar sahibidirler, yani özne velilerdir, velilerin onayı olmayan içinde yer almadığı hiçbir şey hayata geçmeyecek” şeklinde karar alındı.”

“BU KAZANIM HEM VELİLER AÇISINDAN, HEM VELİ DER OLARAK BİZİM AÇIMIZDAN VE HEM DE DİĞER KURUMLAR AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR DERS NİTELİĞİNDEDİR“

Yürütülen mücadelenin her aşaması; alan etkinlikleriyle, basın açıklamalarıyla ülke gündemine taşınarak kamuoyu baskısı oluşturulmuştur. Bu süreçte İzmir Barosu, Karşıyaka Kent Konseyi, Eğitim Sen, Eğitim İş başta olmak üzere birçok kurum ve sivil toplum kuruluşu yanımızda yer almış çok değerli katkılar koymuşlardır. Bu anlamda, bu mücadelenin kazanılmasında her birinin çok önemli payı vardır. İH sınıflarının kapatılması için, ilgili kurumlara yapılan bu başvuruların her aşamasında İzmir Barosu, Veli Der ile birlikte Milli İrade Ortaokulu velilerinin yanında olmuş,  hukuki anlamda verdiği destekle birlikte alan mücadelesinde de yer almıştır. Sonuç olarak; Sürecin başında çok umutlu olmayan veliler, öznesi oldukları örgütlü mücadelenin nasıl kazanıma dönüştüğünü ve dayanışmanın önemini, özgüvenlerinin arttığını ve başaracaklarına inandıklarını yaşayarak gördüler. Bu kazanım hem veliler açısından, hem Veli Der olarak bizim açımızdan ve hem de diğer kurumlar açısından önemli bir ders niteliğindedir.”

Onur Mahallesi’ndeki tek okulunda Emek Çamlık Camii imamının kendi el yazısı ile yazıp imzalattığı dilekçeler ile imam hatip sınıfları açılmak istenmesi veliler tarafından tepki ile karşılanmış, okulların imam hatibe dönüştürülmemesi konusunda kararlı olan veliler, okul binası önünde açıklama yaparak seslerini duyurmuş, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), Eğitim Sen 2 No’lu Şube, Eğitim İş 3 No’lu Şube, Yamanlar Cemevi, Karşıyaka Kent Konseyi ve İzmir Barosu’nun yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi de destekte bulunmuştu.

PİRHA/İZMİR

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.