Veliler ayaklandı: Din derslerini imamlar VERMESİN

Veliler ayaklandı: Din derslerini imamlar VERMESİN

Veliler ayaklandı: Din derslerini imamlar VERMESİNEdirne'de bir ilköğretim okulunun velileri, din derslerine imamların girmesini protesto etti. Edirne...

A+A-

Veliler ayaklandı: Din derslerini imamlar VERMESİNVeliler ayaklandı: Din derslerini imamlar VERMESİN

Edirne'de bir ilköğretim okulunun velileri, din derslerine imamların girmesini protesto etti.

Edirne Merkez İlköğretim Okulu yakınlarında toplanan yaklaşık 70 öğrenci velisi, din derslerine imamların girmesini istemediklerini belirterek, rahatsızlıklarını belirtmek için topladıkları dilekçeleri Edirne Milli Eğitim Müdürlüğüne ileteceklerini bildirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan öğrenci velisi Sevtap Sakallı, okullarda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, maaş karşılığı ders saatini dolduramamış birçok öğretmen varken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine okul dışından imamların girmesini istemediklerini söyledi. Basın açıklaması sırasında bazı öğrenciler, sınıflarının pencerelerine çıkarak, ailelerine destek verdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ayten Durmuş ise emekli bir öğretmen olduğunu belirterek, "Öğretmen olmanın kıstasları vardır, herkes öğretmen olamaz. Nasıl biyologlar, kimyagerler öğretmen olamaz deniyorsa imamlar da olamaz. Cami mi kalmadı? İmam fazlalığı mı var? Bunu anlamış değiliz. Amaç imam yetiştirmekse bu kabullenilemez" dedi.

Bazı veliler de, "din derslerine imam giriyorsa resim derslerine tabelacılar, beden eğitimi derslerine de futbolcular girsin" diyerek olayı kınadıklarını belirtti.

Veliler, "İmam camiye, öğretmen okula" sloganı attıktan sonra dağıldı.

Radikal - EDİRNE / AA - 26.10.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.