Velileri Yeni Şafak ve Star almaya teşvik edin

Velileri Yeni Şafak ve Star almaya teşvik edin

Velileri Yeni Şafak ve Star almaya teşvik edin   Milli Eğitim Müdürü'nden okul müdürlerine talimat!Burdur İl Milli Eğitim...

A+A-

Velileri Yeni Şafak ve Star almaya teşvik edinVelileri Yeni Şafak ve Star almaya teşvik edin 
 
Milli Eğitim Müdürü'nden okul müdürlerine talimat!

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, kentteki 131 okul müdürlüğüne 2'şer kez e- posta yollayarak `Yeni Şafak' ve `Star' gazetelerinin satın alınması ve velilerin buna özendirilmesi talimatını verdi. Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, bu gazetelerden `Yeni Şafak'ın kuponla İngilizce- Türkçe sözlük, Star'ın ise kitap verdiğini belirterek, diğer gazetelerin de aynı şeyi yapması halinde onları da tavsiye edeceğini belirtti. Sendikalarının şube başkanları olayı gerici kadroların gazetelerini öğrencilere okutturmaya çalışmak olarak değerlendirdi.

Burdur Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit tarafından ildeki 131 okul müdürlüğüne gönderilen e- postaların ilkinde, Star Gazetesi'nin 26 Şubat tarihinden itibaren başlattığı 59 kupona 60 kitap kampanyasından söz edilerek okul müdürlüklerinin öğrenci ve velilerine gazeteyi satın almaları tavsiyesinde bulunmaları istendi. Yiğit aynı gazete için aynı gün gönderdiği ikinci e- postada ise "Bugün bu konuyla ilgili e-posta göndermiş olmamıza rağmen yinelemek de yarar görüyorum. Star gazetesi 26 Şubat tarihinden itibaren 59 kupona 60 kitap veriyor. İlimizde 1 Nisan'da başlatacağımız ve tüm Burdur halkını hedef kitle olarak alacak olan proje için bu kampanyanın fırsat olduğunu düşünüyorum. Yerel imkanları kullanarak bu fırsatın değerlendirilmesini, katkı sağlamak isteyen öğrencilerimizi ve velilerimizi teşvik ederek, alacakları kitapları okulumuza bağışlamalarının sağlanmasını önemsiyorum" diye konuştu.

Yiğit'in ikinci talimatı Yeni Şafak Gazetesi'nin desteklenmesine yönelik oldu. Müdür Yiğit, Yeni Şafak Gazetesi'nin 5 Mart'tan itibaren 59 kupona vereceği İngilizce- Türkçe Sözlük ve İngilizce Gramer kitaplarını gördüğünü ve baskılarının kaliteli olduğundan bahsederek, öğrencilere tavsiye edilmesi istedi.

Okul müdürlerine e-posta yoluyla her 2 gazete içinde tavsiyede bulunduğunu doğrulayan Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, şöyle konuştu:

"Yeni Şafak 59 kupona İngilizce- Türkçe sözlük ve gramer veriyor. Bu kitapları inceledim, baskısı da güzel. Piyasa değerinin de 120 YTL olduğunu öğrendim. Burdur'da eğitimi geliştirme adına çaba sarf ediyoruz ve yürüttüğümüz projelerde bu doğrultuda. Hem yabancı dil sınavları için de öğrencilerimize faydalı olacaktır. Star Gazetesi için de aynı tavsiyede bulundum. Ancak şu an gösterimde olan 120 filminin de eğitici yönünü bulduğum için aynı tavsiyede bulunuyorum. Eğitim öğretim ve çocuklarımızın amacına sunulmak için yapıyoruz. Aynı şekilde diğer gazetelerde yapsın onlar içinde tavsiyede bulunurum."

Okul müdürlerine `Yeni Şafak' ve `Star' gazetelerinin aldırılmasına yönelik talimatı değerlendiren eğitim sendikalarının şube başkanları olayı kupon bahanesi ile gerici kadroların gazetelerini öğrencilere okutturmaya çalışmak olarak değerlendirdi. Eğitim İş Burdur Şube Başkanı Kadir Koç, şöyle konuştu:

"AKP Hükümetine yakın olarak bilinen bu gazetelerin satın alınmasına yönelik Milli Eğitim Müdürü'nün okul müdürlerine verdiği bu talimatı üzüntüyle karşılıyoruz. Atatürkçü düşünceyi bilerek ve yavaş yavaş unutturmaya çalışıyorlar. Gerici kadrolaşmaları zaten ortada. Kupon bahanesi ile bu gazetelere hem satın alınarak maddi destek sağlanmaya çalışılıyor hem de öğrencilere okutturulması hedefleniyor" dedi.

Mehmet ÇINAR / BURDUR, (DHA)
VATAN  - 13 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.