Video - ABF'den İzmir Mitingi Öncesi Basın Açıklaması

Video - ABF'den İzmir Mitingi Öncesi Basın Açıklaması

Video - ABF'den İzmir Mitingi Öncesi Basın Açıklaması<!--var jsval = ' ';writethis(jsval);//--> Alevi Bektaşi...

A+A-

Video - ABF'den İzmir Mitingi Öncesi Basın Açıklaması

<!--

var jsval = ' ';

writethis(jsval);//-->

Alevi Bektaşi Federasyonunu Miting Düzenliyor

Alevi Bektaşi Federasyonu Gelen Başkanı Balkız: 'Demokratik, Eşitlikçi, Özgürlükçü, Çoğulcu Bir Anayasa Talebimizi, Eşit Yurttaşlık Talebimizi Dile Getirmek için İzmir Gündoğdu Meydanı'nda Toplanacağız'

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Başbakan Erdoğan'ın Diktatörlere Hitaben, 'Halkın Önünde Hiç Bir Kuvvetin Duramayacağını' Söylediğini Fakat Torba Yasasına Karşı Çıkan Gruplara Polisin Müdahale Ettiğini Belirterek, Demokratik, Çoğulcu Bir Anayasa Talebiyle Meydanlara Çıkacaklarını Söyledi 

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Başbakan Erdoğan'ın diktatörlere hitaben, 'halkın önünde hiç bir kuvvetin duramayacağını' söylediğini fakat Torba Yasasına karşı çıkan gruplara polisin müdahale ettiğini belirterek, demokratik, çoğulcu bir anayasa talebiyle meydanlara çıkacaklarını söyledi.

Ali Balkız, İzmir Buca'daki Cemevi bahçesinde 6 Mart günü İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitingle ilgili basın açıklaması yaptı. Balkız, etkinliğin amacının, anayasa talepleriyle ilgili seslerini 'siyasi partilere' duyurmak olduğunu ifade ederek, hükümetin Alevilere yönelik yaklaşımını eleştirdi. 'Çakma Alevi' olarak adlandırdığı gruplarla hükümetin kamuoyunu oyaladığını ve kendilerine uygun bir Alevilik yaratmaya çalıştığını öne süren Balkız, konuşmasında şunları söyledi:

'Bu çok tehlikeli bir oyundur. Bu ellerine aldıkları ateş topu, kendilerini yakar. Sayın Başbakan, diktatörlere, halkın önünde hiç bir kuvvetin duramayacağını söylüyor. Kendi ülkesindeyse bunun tam tersini yapması anlaşılır bir şey değil. Daha 3 gün önce Torba Yasası'na karşı çıkan işçilere biber gazları, tazyikli sular ve coplar reva görüldü. Kahire'de Tahir Meydanı varsa, Türkiye'de Sıhhiye, Kadıköy, Taksim, Cumhuriyet, Gündoğdu Meydanlarımız var. Demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu bir anayasa talebimizi, eşit yurttaşlık talebimizi dile getirmek için İzmir Gündoğdu Meydanı'nda toplanacağız.'

Seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Balkız, seslerini yalnızca AK Parti Hükümetine değil, tüm siyasi partilere duyurmak istediklerini belirterek, 'Ne bir partinin, ne bir adayın taşıyıcısı olmayacağız. Sadece sorunlarımızın çözümünü talep edeceğiz. Aydın şehir İzmir'de, İzmirli Aleviler ve Sünnilerle birlikte olmaktan onur duyacağız' dedi.     

Sondakika.com - İZMİR (AA) - 06.02.2011 

İzmir - Aleviler Mitinge Hazırlanıyor

Aleviler, Demokratik ve Eşit Yurttaşlık Hakkı Taleplerini Dile Getirmek İçin 6 Mart 2011 Tarihinde, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda Miting Yapacak. Mitingin Duyurusunu Yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, "mısır'ın Tahrir Meydanı Varsa Bizim de Gündoğdu Meydanımız Var" Dedi. 
 
ALEVİLER, demokratik ve eşit yurttaşlık hakkı taleplerini dile getirmek için 6 Mart 2011 tarihinde, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda miting yapacak. Mitingin duyurusunu yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, "Mısır'ın Tahrir Meydanı varsa bizim de Gündoğdu Meydanımız var" dedi.

Buca Kuruçeşme'deki Cemevi önünde 40'ın üzerinde Alevi-Bektaşi derneği temsilcisinin katılımıyla bir basın toplantısın düzenleyen Alevi- Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, demokratik ve eşit yurttaşlık gibi insani, vicdani ve meşru taleplerini dile getirmek amacıyla Ankara ve İstanbul'da iki miting, üç büyük ilde de 24 saatlik oturma eylemi yaptıklarını dile getirerek, "Biz Aleviler temel taleplerimizi elde etmek için ne kadar kararlıysak hükümet de bir o kadar tutarsız, savsaklayıcı geçiştiricidir. Daha da kötüsü AKP Hükümeti, 'Çakma Aleviler' ile kamuoyunu oyalayıp durmaktadır. Bizler AKP'yi ciddiyete davet ediyoruz. Aleviliği bıraktılar, kendilerince Alevicilik oynuyorlar. Kendi meşreplerine uygun bir Alevilik yaratma sevdasına düştüler, ancak bu çok tehlikeli bir oyundur, ellerine aldıkları bir ateş topudur ki döner kendilerini yakar" dedi.

Diktatörlüklerin yıkıldığı bir dönemde Başbakan Erdoğan'ın diktatörlere "Halkın önünde kimse duramaz, çekilin" diye telkinlerde bulunduğunu hatırlatan Balkız, "Ancak Başbakanın bir yandan bu telkinlerde bulunurken bir yandan da kendi halkı için bu söylediklerinin tam tersini yapması anlaşılır şey değildir. Aslında anlıyoruz ki yargıyı kendi memurları haline getirdikten sonra iki partili meclis ve başkanlık sistemi hazırlıkları yapıyor. Görüyoruz ki sivil, dinci, faşist diktatörlüğe doğru gidiyoruz. Polislerden imamlar, imamlardan polisler yapmak, Mübarek yanlısı kara gömlekli milisler gibi milisler yaratmanın ilk adımlarıdır. Torba yasaya direnen emekçilerin üzerine panzerler gönderip su sıkmak da ilk denemelerdir" diye konuştu.

Haklarını elde etmek için 6 Mart 2011 tarihinde İzmir Gündoğdu Meydanı'ndan bir kez daha sesleneceklerini sözlerine ekleyen Balkız, "Başbakan unutmasın ki Kahire'nin Tahrir Meydanı varsa bizim de Sıhhiye, Kadıköy, Taksim, Ulus, Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarımız var. Mitingle seçimlere doğru sadece AKP değil, tüm partilere sesleneceğiz ve hiçbir partinin taşıyıcısı olmayacağız" dedi.

Sondakika.com - (DHA) - 06.02.2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.