Viyana'dan İzzettin Doğan'a Büyük Tepki

Viyana'dan İzzettin Doğan'a Büyük Tepki

Sol kurumlar, İzzettin Doğan’a karşı basın bildirisi yayımladı’Sen o gülü koparamazsın Hızır!’ Hallac Medien- Avusturya’da...

A+A-

Viyana'dan İzzettin Doğan'a Büyük Tepki

Sol kurumlar, İzzettin Doğan’a karşı basın bildirisi yayımladı

’Sen o gülü koparamazsın Hızır!’

Hallac Medien- Avusturya’da faaliyet göstren ‘Anadolu Federasyonu Avusturya-AFA’, ‘Avusturya Türkiyeli İşçi Gençlik Federasyonu-ATİGF, Atılım gazetesi ve ‘Alternatif Dayanışma’ adlı sol kurumlar, Viyana AKB tarafından organize edilen ve 1 Haziran Pazar günü yapılacak olan panele katılan iki konuşmacıdan biri olan Prof. Dr. İzzettin Doğan’ı kınayan ve protesto eden bir ortak basın bildirisi yayımladılar. Bildiride, Prof. Dr. İzzettin Doğan, ‘‘çağımızın Hızır Paşası’’ olarak nitelendirilerek, “Kendi tarihini bilmiyorsun; Yaşanan acıları, ödenen bedelleri, direnişi, inancı, hakikatı, onuru, teslim olmamayı... Şimdi hâlâ eğilmiş o gülü koparmaya çalışıyorsun! Senin gücün yetmez. Tarihini bilen her Alevinin ve insanın sana söyleceği tek şey var: Sen o gülü koparamazsın hızır!’’, denildi.

Dört sol kurumun yayımladığı bildiride, ‘‘soydan gelen ‘dede’ sıfatı ile Alevi toplumunu ‘örgütlemeye’ çalışan İzzettin Doğan, Alevi öğretisine ve duruşuna göre bir dede midir, yoksa bir düşkün mü?’’, diye soruluyor ve devamında şu görüşlere yer veriliyor: ‘‘İlk siyasi girişimi 12 Eylül faşist darbesinden sonra, generallerin kurduğu faşist MDP’nin kurucu üyesi ve milletvekiliği adaylığıdır. Emrinde çalıştığı MDP genel başkanı Turgut Sunalp Amerika’da kontrgerilla ve işkence eğitimi almış faşist generallerden biridir. 90’lı yıllarda, Alevilerin örgütlenme ivmesi yükseldiğinde, bu kez Alevileri sağ partilere yönlendirme misyonunu oynamaya başladı. 97 şeçimlerinde 3 trilyon para karşılığı Alevi oylarını DYP’ye yönlendirmek için pazarlık yaptı. Bu pazarlığı, televizyon ve gazeteler önünde açıkça yapmaktan çekinmedi. DYP’nin o dönemki İçişleri Bakanı ise yüzlerce infazı, katliamı, işkenceyi, kayıpları örgütleyen Mehmet Ağar’dı.’’

Basın bildirisinde, Prof. Dr. İzzettin Doğan’nın, örneğin Sivas, Maraş ya da Gazi’deki bir anma eyleminde asla görülmediği; Mehmet Ağar ve Fettullah Gülen’le, aynı masada yemek yediği, yurtdışında ise Maraş katliamı sanığı ve MHP’li Musa Serdar Çelebi ile ortak işler yaptığına yer veriliyor. Doğan’ın geçmişte, Köln’de yapılan bir ceme Musa Serdar Çelebi ile Maraş katliamından yargılanan Ökkeş Şendiller’i konuk ettiği vurgulanan açıklamada, geçmişte basında da geniş yankı bulan, "Bahçeli’den teklif gelirse Alevileri Tekir yaylasına yönlendirebiliriz", açıklamalarına da atıfta bulunuluyor.

Basın bildirisinin son bölümünde ise, "Bir sözümüz de İzzettin Doğan’ı Viyana’ya davet edenlere olacak. Dönüp bir tarihinize bakın: Kerbela’ya, Şeyh Bedrettin’e, Pir Sultan’a, Maraş’a, Sivas’a... Eğer orada zalimle kol kola girmiş bir kişi dahi görüyorsanız, buyurun etkinliğinizi yapın. Yok göremiyorsanız, bir an önce bu etkinliğe olan desteğinizi çekip, Hızır Paşa’nın arkasından yürüme utancına ortak olmayın. Ki yarın çocuklarınız sorduğunda başınız eğik kalmasın’’, görüşleri dile getirildi. (Viyana)

KAYNAK : www.hallac.org - 30 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.